Lakhatást keres a kedden kilakoltatott székesfehérvári család

Ez a cikk több mint 7 éves.

margitek_blog.jpg2016. augusztus 2-án elhelyezés nélkül lakoltattak ki egy három gyereket nevelő családot Székesfehérváron. A Város Mindenkié és számos állampolgár levélben kereste meg Cser-Palkovics András polgármestert, amelyben arra kértük, hogy tartsa be az önkormányzat korábban tett ígéretét és halassza el a kilakoltatást, valamint kezdeményezze új bérleti szerződés kötését a családdal. Sajnos az önkormányzat segítség helyett alaptalan vádakkal reagált a segítségkérésre, így a kilakoltatás megtörtént, a család pedig rokonokhoz menekült el egy másol városba, ahol most öten alszanak egy szobában. Az önkormányzat által megfogalmazott vádakat a család számos szomszédja által is aláírt levél cáfolja. A szomszédok szerint, akik aláírták a levelet, „a házirendet betartják. A lakók közösségét nem zavarják, nem szemetelnek, jogtalan lakó … a lakásban nem tartózkodik”. Most a család a nyilvánossághoz fordul és segítséget kér abban, hogy megfelelő lakhatást találjanak újra Székesfehérváron.

Margitot, Gyulát és a három gyereket a többségében romák lakta Széchenyi úti telep elbontása után került a Mura utcai önkormányzati lakásába, ahonnan alig 5 hónapot követően menniük kellett. Pedig a telep elbontásakor az önkormányzat honlapján is büszkén hirdette: „A város minden olyan családnak, mely jogszerűen lakik valamelyik lakásban továbbra is biztosítja a lakhatást.” A család két ízben is kérelmezte a szerződésük meghosszabbítását, amit annak ellenére utasított el az önkormányzat, hogy sem közüzemi-, sem bérleti díj-tartozásuk nincs.

Mivel a család csak nagyon rövid ideig maradhat a rokonoknál, akik átmenetileg befogadták őket, és életük minden szála Székesfehérvárhoz köti őket, mindenképpen szeretnének visszamenni. Margit, aki most gyeden van, a székesfehérvári Városgondnokságánál dolgozik, a város közterületeit takarítja és szeretne mihamarabb visszamenni dolgozni. Szandra lányuk nyolcadik osztályos, az egyik kiskorú unoka pedig éppen óvodába menne.

Mivel az önkormányzat hajthatatlan, a család most megfelelő lakhatási lehetőséget keres Székesfehérváron vagy annak a környékén. Kérjük, ha bárki tud nekik segíteni abban, hogy visszaköltözhessenek Székesfehérvárra, jelentkezzen! A család egy másfél szobát keres a városban vagy annak környékén, amiért rezsivel együtt 100 ezer forintot tudnának fizetni (rezsivel együtt az önkormányzati lakásuk is ennyibe került, ami maradéktalanul fizettek, ameddig ott laktak). A felajánlásokat kérjük, hogy az [email protected] email címre várjuk és minden segítséget előre is köszönünk!

 

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.