Segítséget kér a csütörtökön kilakoltatott józsefvárosi család

Ez a cikk több mint 7 éves.

1982 óta vagyok józsefvárosi lakos, vagy voltam, nem tudom már, hogyan kell fogalmazni. Egy önkormányzati bérlakásban éltünk férjemmel, lányommal, vejemmel és három gyerekükkel. A lakás bérletét fizettük, amíg bírtuk. Tavaly agyvérzést kaptam, agyműtétem volt, jelenleg három műtétre várok. Egy szívműtétre, egy agyműtétre, és egy derékműtétre. Gyógyszerre 7-8 ezer forintot költök havonta. Ráadásul a férjem tavaly büntetés-végrehajtási intézetbe került, az utóbbi időben nem tudtam fizetni a bérletet.

dano.jpg

Néhány éve a Józsefvárosi Önkormányzat felmondta a bérleti szerződésemet, pedig akkor még egyáltalán nem volt tartozásom. Szerződés nélkül pedig a bérleti díjnál sokkal több pénzt szed be tőlünk az önkormányzat.

Kértem az Önkormányzatot, hogy törleszthessem a részletet, és kössünk újra szerződést. Tudtam volna fizetni 200 ezer forintot kezdőrészletként, és úgy tűnt, a Hálózat Alapítvány is segített volna a törlesztésben. De az Önkormányzat nem adott lehetőséget.

Miután a végrehajtó kitűzte a kilakoltatás időpontját, egészségügyi állapotomra hivatkozva beadtam a bíróságra a végrehajtás felfüggesztése iránti kérelmet, de az önkormányzat nem adott időt arra, hogy megkaphassam a felfüggesztést.

Múlt csütörtökön az önkormányzat kilakoltatott minket a lakásból, a szomszédaim támogató aláírásai, és A Város Mindenkié aktivistáinak élőlánca ellenére.

Az aktivisták segítettek eljutni egy átmeneti szállásra, itt maradhatok még egy hetet, aztán mennem kell, jelenleg nem tudom, hogy hova.

Lányomnak és vejemnek van jövedelme, egy olcsóbb albérletet tudnánk fizetni, de kéthavi kauciót kifizetésére nincsen egyben pénzünk.

Az Önök segítségét kérjük abban, hogy újra lakásba tudjunk költözni, ne váljunk hajléktalanokká. Kérem, ha fel tudnak ajánlani olcsó albérletet, vagy tudnak segíteni a kaució kifizetésében, vegyék fel velem a kapcsolatot, vagy utaljanak a lenti számlaszámra. Kérem, ha tehetik, erre a számlaszámra utaljanak: 18203703-01495992-10010012 (FHB)

Telefonszámom: 20/5518600

Danó Sándorné Katalin

Fotó: Bankó Gábor

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.