Nyilvános meghívó Sára Botond józsefvárosi alpolgármesternek

Ez a cikk több mint 7 éves.

A Józsefvárosi Önkormányzat március 2-án tett, lakásgazdálkodásával kapcsolatos ígéreteit csoportunk és a Közöd csoport tapasztalatai szerint nem követték a remélt változások. Továbbra is előfordul, hogy a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ teljesíthetetlen feltétleket szab az addósságok rendezésére, csoportjaink olyan bérlővel is kapcsolatban állnak, akivel alátámasztatlan „viselkedési problémákra” hivatkozva nem hosszabbít szerződést az önkormányzat.

nyilt_level.JPG

Csoportunk a Közöd csoporttal együtt ezért egy hónappal ezelőtt újabb találkozóra hívta Sára Botond, Józsefváros lakáspolitikáért is felelős alpolgármesterét, hogy megoszthassuk a kerület lakásgazdálkodásával kapcsolatos tapasztalatainkat és javaslatainkat.

Csoportunk bízik abban, hogy a kerület kitart az utóbbi hónapokban tapasztalt konstruktív és megioldásorientált hozzáállása mellett, ugyanakkor sajnálattal tapasztaljuk, hogy levelünkre mindeddig nem kaptunk választ. 
Tisztelt Alpolgármester úr!

A Város Mindenkié és a Közöd csoport tapasztalatmegosztó egyeztetésre hívja Önt és munkatársait. Idén márciusban több alkalommal egyeztettünk Önökkel a kilakoltatás előtt álló józsefvárosi családok problémái, illetve az ezekkel kapcsolatos általános, kerületi lakáspolitika kapcsán. Néhány hónap elteltével, józsefvárosi önkormányzati bérlőkkel való együttműködésünk tapasztalatai alapján, illetve az Önök részéről mutatott konstruktív, megoldásorientált hozzáállás nyomán úgy látjuk, hogy érdemes és hasznos volna közösen kiértékelnünk az eddig összegyűlt tapasztalatokat és ezek alapján megterveznünk a soron következő lépéseket.

A meghívó szervezetek írásos rövid távú javaslataikat is szívesen előterjesztik a találkozó alkalmával.

Amennyiben alpolgármester úr elfogadja a meghívásunkat, mi az alábbiakat javasoljuk a találkozóra:

 

Téma: komplex adósságrendezés a VIII. kerületben

Résztvevők, akikre számítunk: Sára Botond alpolgármester, a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. Vagyonkezelési divíziójának képviselői, a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ képviselői, A Város Mindenkié csoport képviselői, a Közöd csoport képviselői. Több, jogászok és pénzügyi szakemberek által kidolgozott javaslatunk van az adósságrendezés adózási- és járulékfizetési problémáinak megoldására, ezért javasoljuk az önkormányzat részéről ehhez a témához értők részvételét is.

Helyszín: VIII. kerület, Szentkirályi utca 22-24.Tégy az emberért központ (Más helyszínre is nyitottak vagyunk, ahol lehetőség van minden szereplő részvételére.)

Időpont: lehetőség szerint 2016. május 4., szerda (Tekintettel a velünk kapcsolatban álló érintettek adósságkezelési kérelmeinek közelgő beadási időontjaira, fontos volna a találkozót mielőbb, lehetőleg a május 2-ai hét folyamán megtartani. Ezen belül csoportjaink igyekeznek alkalmazkodni a kerületi intézmények időpontpreferenciáihoz.)

Mi elsősorban zárt megbeszélést javaslunk, de szívesen részt veszünk akkor is, ha Önök a sajtónyilvános beszélgetést preferálják. Azonban az bármelyik esetben minden résztvevő számára hasznos volna, ha készülne hivatalos jegyzőkönyv a találkozóról. A Város Mindenkié csoport szívesen gondoskodik jegyzőkönyvvezetőről, de ha az önkormányzat szeretné saját, hivatali jegyzőkönyvvezetőjét alkalmazni, számunkra ez a megoldás is megfelelő.

Válaszát várva üdvözli,

A Város Mindenkié és a Közöd csoport

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.