Vacsorás ünnep a Zöld Pókkal

Ez a cikk több mint 7 éves.

A Zöld Pók Médiaműhely munkatársai most már több, mint egy éve forgatnak dokumentumfilmet A Város Mindenkié munkájáról. A filmről és annak készítési folyamatáról már korábban is írtunk, most pedig egy közös vacsoráról szeretnénk beszámolni, amit a filmes csapat szervezett az AVM aktivistáinak, hogy megünnepeljük a készülő film sikereit több külföldi filmes műhelyen. Úgy tűnik, nagy dolgok várnak még ránk és sikerülni fog elérni, hogy a filmet egész Európában láthassák majd!

blog_81.jpg

A vacsorás ünnepre 2016. április végén került sor egy szombati napon. Kb. huszonöten gyűltünk össze arra a több, mint 30 adagos finomságra, amit a Zöld Pók főzött, sütött nekünk. A lányok – Andi és Márta – egész éjjel dolgoztak, hogy az isteni finom marhapörkölt, az ínyenc gombapörkölt és a 12 tepsi pogácsa időben ott legyen a Szentkirályi utcában. A fiúk cipekedtek, mindent beszállítottak és elénk raktak. Amikor megérkeztünk, Csurika kipirult arccal, odaadóan, türelmesen és mosolyogva adagolta a marha- és gombapörköltet. Mindkettő nagyon finom volt! Érezni lehetett a jó és barátságos, kötetlen légkört, ami körülvett minket ezen a napon. Repetázás is volt J

Ezen a napon nagy esemény is történt az AVM életében: Csurikát a helyszínen eljegyezték! Nem csináltak nagy jelenetet, diszkréten elrendezték. Mi csak annyit érzékeltünk, hogy a férfi dobozt adott neki át, mi pedig nem is gondoltuk akkor még eljegyzésre. Akkor vettük észre, amikor Csurika beszélt és mutatta ujján a gyűrűt. Sorban gratuláltunk nekik, de volt, aki csak mosolygott ezen.

blog_82.jpg

Fogytak a tányérok, kanalak, kenyerek, majd minden elmosogatásra került – volt erre lelkes segítő a csoportból. Aztán maradtunk még kicsit, majd jókedvűen szétszéledtünk, gyomrunkban a finom kajákkal.

Kellemes volt a hangulat, és nagyon köszönjük a Zöld Pók csapatának a finom vacsorát és a jól eltöltött időt!

Jázmin és Jutka

Fotó: Várady István és Zöld Pók

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.