„Minden ember méltóságát, értékét, jogait, céljait és szándékait tiszteletben tartani”

Ez a cikk több mint 8 éves.

Sipos Zoltán vagyok 34 éves, házas, három gyermek édesapja, az Utcáról Lakásba! Egyesület szociális munkása. Az elmúlt napokban Balog Zoltán református lelkész miniszter azt mondta: „ zavaros világban élünk, fontos az emberi méltóság védelme, történnek olyan erőszakok, amiket nem szabad elfogadni, az áldozatok hibáztatása helyett az áldozatokkal szolidárisnak kell lenni.”

uldozes_sipi_1.JPG

Sajnos ezt nem a közterületen élők szabálysértési büntetése kapcsán mondta, pedig nagyon jó lenne, ha minden emberrel kapcsolatban, így a közterületen élőkkel kapcsolatban is így gondolkodna ő is és a kormány is!

Szociális munkásként a feladatom és alapelvem, hogy minden ember méltóságát, értékét, jogait, céljait és szándékait tiszteletben tartsam!

MÉLTÓSÁGOT MINDENKINEK!

Szociális munkásként felelősségem és kötelességem, hogy felhívjam a döntéshozók valamint a társadalom figyelmét arra, hogy a közterületen élés büntetése ostobaság!

A nélkülözés és szenvedés tovább mélyítése, NEM MEGOLDÁS!

LAKHATÁST NE ZAKLATÁST!

Az Utcáról Lakásba Egyesület évek óta sikeresen működteti az elsőként lakhatást programját Kőbányán és az idei évtől Kispesten is.  A program keretén belül szociális bérlakásba költöznek közterületen élő hajléktalan emberek, akik minimális jövedelmükből is fent tudják tartani bérlakásukat, így méltó módon élnek! Szociális munkásként, partneri viszonyban tudok mellettük állni, segíteni őket különféle helyzetekben! Ez a program működik!

Tehát van megoldás, BÖRTÖN HELYETT LAKHATÁST!

Befejezésül, szintén református emberként a miniszter idézett gondolataihoz csatlakoznék a Példabeszédek könyvéből vett alábbi igeverssel (és amikor nyomják a szavazó gombot gondoljanak erre a bent ülő képviselők!):

„Aki elnyomja a nincstelent gyalázza Alkotóját, aki pedig könyörül a szegényen az dicsőíti.” (Péld. 14:31.)

A SZEGÉNYEK NEM BŰNÖZŐK!

Fotó: Csizi Zsolt

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.