A Civil város kiállításon jártunk

Ez a cikk több mint 8 éves.

A Város Mindenkié csoport sokszor tervez kulturális programokat, mert ilyen helyekre kevesen jutunk el. A Lakatlan Budapest kiállítására tett látogatásunkat Murányi Laci szervezte meg a kiállítás rendezőivel, amit ezúton is nagyon köszönünk!

blog_70.jpg

A helyszínen találkoztunk egy szombati napon bár jómagam s egyik csoporttársam késtünk, hiszen én a Menhely Alapítványnál is ételkészítő vagyok. De a többiek megvártak, így elindult a kis csapat. A kirakatot nagyon nagy üvegtáblák díszítették ebből is látszott, hogy egy nagy világos helyre megyünk.

Bent a két hölgy teával fogadta a hétfős kis csapatot, amit jó ízűen elfogadtunk. Leültünk s megtudtuk, hogy az ő céljuk, hogy üresen álló épületeket pl. pincét vagy üzlethelyiséget stb. lobbizzanak a tulajoktól olcsón pl. kulturális és szociális események színhelyének, de sokan keresik őket pl. kisebb vállalkozás hely miatt. Ilyen pl. a Kockacsoki, melynek már a neve is nagyon tetszik, hiszen csoki mániás vagyok. Ez egy családi vállalkozás, ami autista fiatalokat foglalkoztat, s olyan szülők vannak benne, akiknek a gyermeke is autista. Első osztályú minőségi belga csokoládét készítenek, ami különleges s igényes csomagolásban van éppen azért, hogy a vásárlók rácsodálkozzanak, hogy autista fiatalok is képesek jó minőségű terméket elő állítani.

De A Lakatlan Budapest talált helyet a Közélet Iskolájának is az Aurórában, illetve a kiállításon szerepelt a Gólya szövetkezeti presszó is, mint egy nagyon jó példa az üres ingatlanok hasznosítására. A kiállításon fotók s leírások övezik a 2012 óta indított sikeres és kevésbé sikeres projekteket.

Nagyon jó volt látni, hogy lehet, s kell is az embereknek a kultúra és kapnak segítséget a megvalósításhoz, hiszen sok-sok kihasználhatatlan ingatlan van.

Köszönöm, hogy én is ott lehettem s bepillantást nyertem

Csurika

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.