A Vaskapu utcában ellehetetlenített lakók segítséget kérnek a költözéshez

Ez a cikk több mint 8 éves.

A kilencedik kerületi Vaskapu utca 49. alatti lakók lassan egy hónapja élnek gáz és villany nélkül az önkormányzati tulajdonú épületben. A házat az önkormányzat lebontaná, a szerződéssel rendelkező bérlőket cserelakásokba költöztették, a házban élő kényszerű lakásfoglaló családokat azonban az önkormányzat nem segíti abban, hogy együtt tudjanak maradni. A lakók között két várandós nő is van. Két család segítségkérését közvetítjük.

blog_63.jpg

A Lakatos család egy Pest megyei községben talált megfizethető albérletet. Ez persze munkavállalás szempontjából egy nagyon előnytelen költözést jelent, de a jelenlegi kiszámíthatatlan helyzetből mégis elmozdulás lenne. December végén költözhetnének is, ehhez a következőkre volna szükségük

  • egy kölcsön furgonra egy napra december végén, akár sofőrrel, akár anélkül
  • pénzbeli segítségre, amit kaucióra tudnának fordítani: a bérleti díjat tudná fizetni a család, de a kaució kifizetésére 80 ezer forintra volna szükségük

A Danó család Budapesten keres olcsó albérletet. Jelenleg 5-en élnek együtt, de egy kisebb, másfél szobás albérlet is megoldás volna a számukra, amennyiben a piaci árnál olcsóbban jutnának hozzá.

Kapcsolatok

Lakatos Ferenc: 20/471-4329

Danó Zoltánné Teréz: 30/911-3256, 30/8973866

A gáz és villany nélküli lakások viszonylagos lakhatóságában a Segítsünk együtt a menekültek csoport segített, nekik a családok köszönetét továbbítjuk.

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.