A lakhatási válság felszínre tör 18. Foglaló nélkül nem megy

Ez a cikk több mint 8 éves.

5 gyermekes édesanya vagyok, tavaszra várom a hatodik kisbabám. Jelenleg Csepelen élünk a családok átmeneti otthonában. Hónapok óta keresek eredménytelenül kiutat. Eddig kitűnő tanuló gyermekeim tanulmányi eredménye látványosan romlani kezdett.

foglalo.jpg

A nagylány az ország egyik legjobb gimnáziumába szeretne felvételizni, de így lassan elúszik az esélye, hogy kitörhessen a nyomorból. 12 éves lányom autoimmun beteg, lupuszos. 3 hete még életveszélyes állapotban feküdt kórházban. Kisebb lányomat Mccune-albrightszindrómával diagnosztizálták. A szervezete folyamatosan cisztákat termel. Nagyobb fiam 6 éves lesz. Eddig úgy volt, hogy következő tanévben mehet iskolába. Most ez is elveszni látszik, hiszen nem csupán lelassult a fejlődésben, hanem nagyon sok mindenben visszafejlődött. Ennek oka valószínűleg a nem megfelelő lakhatási körülményeink. 4 éves fiam születése óta asztmás. Bár betegsége javul, nála állandó gyulladásos folyamatok jelentkeztek. 2 év szobatisztaság után rendszeressé váltak a bepisilések.

Mindezt azért írtam le, hogy lássák, mennyire fontos nekem, hogy mielőbb elköltözhessünk ebből a max. 18 négyzetméteres szobából, ahol szinte bezárva töltjük a mindennapokat. A segítségüket kérem, hiszen ide már a kisbabám sem hozhatnám majd haza.

Találtam egy albérletet, ahol a megfelelő körülményeket tudnám biztosítani a gyerekeimnek. Sajnos a kaució az, ami problémát okoz. Még százezer forintra lenne szükségünk. A többit már kifizettem, ha keddig (november 10.) nem szedem össze a fennmaradó összeget, akkor elvesztettem a foglalónkat is. Élelmiszerre, fuvarra így egyébként sem maradt semmi. Az anyaotthon bármikor ad referenciát rólunk. Párommal együtt vagyok, ő dolgozik, de sajnos nincs bejelentve, így bankhoz sem fordulhatunk. Ezt az albérletet a továbbiakban akár a gyerekek után járó ellátásból is fedezni tudnám.

Amiben segíteni tudtok: a varrógépemet kellene segíteni eladni. Legalább 100-120 ezret szeretnék kapni érte (többet ér), légyszi osszátok: http://www.startapro.hu/hirdetes/elektronikai_es_muszaki_cikk-egyeb_muszaki_cikk/elado_ipari_varrogep/xxi_kerulet/3529601

Köszönöm a segítséget!

Fotó: Csoszó Gabriella

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.