Közösségi nyári egyetem a társadalmi mozgalmakról – beszámoló

Ez a cikk több mint 8 éves.

A Város Mindenkié csoport és a Közélet Iskolája idén is megrendezte a közösségi nyári egyetemet, amelynek a társadalmi mozgalmak és ezek hatása és fejlődése volt a témája. Nagyon színvonalas programot állítottak össze a szervezők. Udvarhelyi Tessza és Dósa Mariann maximálisan kitettek magukért. A témák közül egypár ízelítőül: kerékpáros mozgalmak, LMBTQ+ mozgalmak, fogyatékos emberek mozgalma, lakhatási mozgalmak, migráns érdekvédelem, nőmozgalom, környezetvédelem és alternatív gazdasági modellek.

blog_36.jpg

Széleskörű tájékoztatást kaptunk ezekről a meghívott vendégeinktől. Szerencsére szépszámú érdeklődő gyűlt össze mindkét napon. Minden vendégünket meghívtuk egy szerény, de nagyon finom ebédre, amiért külön köszönet Dósa Mariann szüleinek, Udvarhelyi Tessza anyukájának és Ferenczi Hajnalka önkéntesünknek. A programok alatt játszósarkot is biztosítottunk. A Város Mindenkié csoport több aktivistája személyes jelenlétén túl teremberendezéssel, standolással, kapuszolgálattal segítette a rendezvény lebonyolítását.

Én nagyon jól éreztem magam: nagyon jól szervezett, jó hangulatú beszélgetéseken vehettünk részt. Az egész rendezvény alatt kiváló képek készültek. Köszönöm a szervezőknek és köszönöm az önkéntes segítőknek az aktív részvételt. Remélem, a vendégeinknek hasznos útravalót tudtunk adni. Én személy szerint sokat tanultam és nagyon örülök, hogy ez a fejlődési lehetőség nyitva áll a rászorulók részére. Köszönöm, hogy itt lehettem, nagyon hasznos volt számomra és a vendégeink számára is.

A nyári egyetemen készült felvételek hamarosan meghallgathatóak lesznek a blogukon.

Nikolett

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.