Kiállunk a Migráns Szolidaritás csoport és a menekült emberek mellett!

Ez a cikk több mint 8 éves.

Elfogadhatatlan, hogy a magyar kormány úgy módosította a menekültügyi törvényt, hogy még inkább megnehezítse a háborús konfliktusok és üldöztetés elől menekülők számára, hogy Magyarországon biztonságra leljenek. Nem értünk egyet a magyar-szerb határra tervezett kerítéssel, ami kirekesztő és erőszakos módon próbálja megakadályozni azt, hogy segítségre szoruló emberek hazánkba érkezzenek. Elutasítjuk a kormány gyűlöletplakát-kampányát is, amely rasszista és megbélyegző.

11015193_934685643249263_8760024218496040752_n.png

Mi, A Város Mindenkié aktivistái, magyar állampolgárok, követeljük, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és kormánya, valamint az országgyűlési képviselők biztosítsák, hogy a magyarországi menekültügyi jogszabályok összhangban legyenek az emberi jogokkal és az emberségesség legmagasabb elvárásaival.

Számunkra szégyen még a gondolat is, hogy ismét falakban gondolkodunk, hiszen nem is olyan régen volt, hogy történelmet írtunk a vasfüggöny elbontásával. Ne fordítsunk hátat a rászoruló menekülteknek, ne falat húzzunk eléjük, hanem fogadjuk be őket.

Nem engedhetjük meg, hogy az önzés és a félelem megossza a magyar állampolgárokat, ami akár több ezer olyan ember életére lenne végzetes következménnyel, akik életveszély elől menekültek. A migránsok és menekültek: emberek, akikkel a testvériség szellemében kell viselkednünk. A hazánkba érkező külföldiek ráadásul országunk fejlődéséhez is hozzájárulhatnak.

A Város Mindenkié felszólítja a kormányt, hogy a hamis konzultációra és a gyűlöletkampányra költött milliárdok helyett dolgozzon ki egy a menekült emberek problémáját érdemben megoldó, befogadó, segítő és emberhez méltó rendszert. A magyar kormánynak azon is dolgoznia kell, hogy a menekülteknek ne kelljen elmenekülni a saját hazájukból és békében, jólétben tudjanak élni otthon.

Azért csatlakoztunk a Migráns Szolidaritás csoport tüntetéséhez, hogy kifejezzük szolidaritásunkat a hazánkba érkező menekültekkel és kifejezzük támogatásunkat egy emberséges és befogadó migrációs politika mellett.

Csatlakozzatok hozzánk 2015. július 14-én kedden 18 órakor a Bazilika előtt!

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.