Elvonultak az utcajogászok

Ez a cikk több mint 8 éves.

5 éves fennállása során először szervezett A Város Mindenkié Utcajogász csoportja elvonulást a Duna parti Szigetszentmártonba. Az áprilisi egész hétvégés eseményen nemcsak jogászok, hanem az AVM érintett és szövetséges tagjai is részt vettek.

blog_27.jpg

A hétvégén olyan fontos, az utcajogász csoport életében aktuális kérdésekre kerestük a választ, amelyeknek átbeszélése a szokásos kétheti találkozók keretébe nem férnek bele. Az utcajogász csoport az AVM munkacsoportjai közül két szempontból is különleges. Egyfelől a szűken vett szakmai munkát többségben jogászok és végzős joghallgatók végzik, kisebbségben a hajléktalan és szövetséges aktivistáink tapasztalati segítségével. Másfelől az utcajogász munkacsoport idén nyáron egyesületté alakul A Város Mindenkié egyes érintett és szövetséges aktivistái valamint a jogászok tagságával, hogy jogi személyként hatékonyabban, illetve kiterjedtebben végezhesse eddigi tevékenységét az AVM és a hajléktalan, illetve lakásszegénységben élő emberek segítésének érdekében.

Időszerű volt tisztázni az utcajogász munkacsoport és az AVM jelenlegi viszonyát, a jogászok szerepét az AVM munkájában, illetve fontos volt a jövőre nézve az egyesületté válással kapcsolatos változásokra is felkészülni, alapelvi szintű javaslatokat kidolgozni az AMV számára. A kiváló környezetnek köszönhetően ezt a szállásunk dunai stégén is megtehettük.

A sok munka és a viszonylag feszített program mellett szerencsére volt időnk a kötetlen beszélgetésre, közös játékokra, tábortűz körül üldögélésre, ennek köszönhetően talán a résztvevők is jobban megismerték egymást, és vasárnap délben egy összekovácsolt csapat utazott vissza Budapestre.

A fotókat külön köszönjük az AVM hajléktalan aktivistájának, Várady Istvánnak.

2015. június 1,                                                                                Kispál Sándor

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.