Beszámoló az újabb szemüvegosztásról

Ez a cikk több mint 8 éves.

2015. május 8-án sikeresen lezajlott a BMSZKI Könyves Kálmán körúti nappali melegedőjében az igen jól megszervezett szemvizsgálat és szemüvegosztás. Akik ebben a munkában önként részt vettek: a szemész doktornő két segítőjével, akik már előttünk ott voltak és várták, hogy megérkezzen a szemüveg. AVM részéről Kovács Gábor hozta a sorszámokat, Seri jóvoltából Miki segítségével pontosan autóval a sok szemüveg egy nagy dobozban éppen akkor érkezett, amikor a doktornő rákérdezett, mikor is lesz ott.

szemcsi.JPG

Az emberek már gyülekeztek. Voltak páran a bezárt kapu előtt már korábban és várták a beengedést. Pontos időben kezdtünk. Voltak akik csak a melegedőbe jöttek, mások pedig szemüvegekért. Én és Krisztina a Határ úti metrótól jöttünk és az AVM-től  másodikok voltunk, Miki megelőzött bennünket. Közben Évi is megérkezett. Ezután amikor már folyt a sorban állás és vizsgálat Várady István is megjött ők fotóztak.

Az ottani szociális munkások eligazítottak minket, hogy kb. hogy is legyen fegyelmezetten ez az egész program, hogy először mindenki náluk regisztráljon és utána nálunk iratkoztak fel azok, az emberek akik a szemüvegért jöttek. Szemüvegesek jöttek balra, melegedősök mentek jobbra, ahol a TV-t nézhették.

Pontosan berendezkedtünk a standolással, szórólapokkal a rendelő előtt. Kiosztottuk a sorszámot, közben beszélgettünk  azokkal, akik érkeztek vizsgálathoz. Mindenkit regisztráltunk elérhetőséggel és hol él, lakik. Sok problémát meghallgattunk. Keresztbe-kasul röpködtek az információk. Mi is mindannyian beszéltünk  a munkánkról, hogyan jött  létre  csoportunk,  mert érdeklődők voltak nők és férfiak egyaránt,  vitték a kisokost és a tájékoztatókat.

Teljesítettük a doktornő kérését, aki mondta, hogy kb. 2-ig ér rá, és addig aki bejut annak lesz szemüveg,  ő is hozott jó párat.  Annyira rendes volt, hogy még a végén minden embert megvizsgált. Senki nem maradt szemüveg nélkül. Egy ember 4-6 percig volt benn, ezt Miki nagyon tudósan kiszámolta, hogy 26 emberre kerület sor eddig. Ebből azt hiszem 31 lett, és ebbe még én is bejutottam. Ennek örültem,  mert nem is gondoltam és számítottam,  hogy kapok egy szuper olvasó szemüveget, és még a legvégén, minket visszahívtak,  mert választhattunk nekünk tetsző napszemüveget is.

Az emberek nagyon rendesen és fegyelmezetten figyeltek a sorszámra, és úgy mentek be a rendelőbe, ahogy illik. Türelmesek voltak és ez az idő amit vártunk információcserével telt el.

Köszönet mindenki nevében azoknak, akik ehhez hozzájárultak a részvétellel és szervezéssel. A doktornő és a segítők nagyon gyorsak és ügyesek voltak. Megköszöntük a segítését.

Nekem az nagyon jó érzés volt,  hogy az emberek ahogy kijöttek mosolyogtak és nagyon örültek a szemüvegnek.

Szerintünk is nagyon jó volt ez a nap!

2015. május 13.                                                                                         Cs. Ági

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.