Beszámoló a moderátorképzésről

Ez a cikk több mint 8 éves.

Izgalmasan indult ez a moderátorképzés, mert Fekete-Nagy Miklós távolléte miatt, azt hittük,  hogy el fog maradni. Én úgy éreztem, hogy nem engedhetjük meg magunknak ezt a luxust, az AVM-re való tekintettel sem. Elhatároztuk Orbán Miklóssal ketten, hogy összefogunk és összedobjuk  az eddig tanultakat, amit lehet és elkezdtük a megszervezést. Készültünk,  anyagot kaptunk hozzá,  és előtte még külön találkozót beszéltünk meg Miklóssal a Múzeum Kertben,  mert nagyon akartuk megtartani.

blog_23.jpg

2015. március 21-én először úgy tűnt ketten leszünk,  de szerencsére 10-en voltunk,  ami kellemes meglepetésként ért mindkettőnket. A kezdés különösen érdekesen indult,  mert korán érkeztünk a Szentkirályiba és,  mivel én vittem finom kelkáposzta főzeléket, Magdi finom kenyeret hozott  először ettünk és kávéztunk, volt krémespalacsinta is. Vidáman és jó hangulatban családiasan éreztük magunkat.

Ezután a megfelelő komolysággal kezdtük a képzést. Miklós nagyon felkészülten minden egyes pontot kivesézve velünk együtt fantasztikus interaktív képzést tartott. Figyelmes volt azokkal,  akik talán sosem szólnának, de kicsalt belőlük is egy-két mondatot. Rábírt mindenkit arra, hogy legyen véleménye, és hozzászólhasson. Táblára ábrák kerültek, a kérdésekhez tartozó válaszok és a bemondások oszlopai. Néha kicsit elkomolytalankodtuk, mivel szövetséges nélkül (ha nincs macska, cincognak az egerek) tartottuk, csak mi érintettek. Miklós mederben igyekezett tartani bennünket, szigorúan vette, és nagyon komolyan fegyelmezett bennünket. Vitáztunk is, ez azért volt jó,  mert nem össze akartunk veszni, hanem megérteni a másik gondolkodását, amikor hárman háromféleképp gondoltuk. Egyikünk sem hagyta magát, de csak konszenzusra jutottunk.

Érezni lehetett részemről legalábbis,  hogy nagyon együtt vagyunk és tisztában vagyunk azzal, hogy tanulni akarunk. Figyeltünk az előadóra és nagyon komolyan vettük ezt a képzést. Tudatában voltunk,  hogy ez rólunk szól,  nekünk fontos. Dicséretes Miklós felkészültsége,  mindenkire odafigyelt, nem engedett lazaságot, betartott minden egyes pontot. Végigvitte a képzést.

Utólag megköszönöm mindenki nevében a munkáját, mert energia és nem kis teljesítmény volt minket mederben és fegyelmezetten tartani. Nagyon jó volt. Miklósnak tanulás, és mi még jobban összerázódtunk. Várady Istvánnak köszönjük a fotókat, amit készített. A résztvevőknek,  hogy eljöttek és nem hagytak minket cserben.

2015. március 29.                                                                    Csuhai Ági

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.