Közösségszervező képzésen vettünk részt

Ez a cikk több mint 8 éves.

2015. március 18-án Kunbábonyba utaztunk közösségszervező képzésre. A képzést tanárokat megszégyenítő módon tartották meg a Civil Kollégium Alapítvány oktatói. A képzés öt napig tartott, ahol élményszámba menő oktatás volt! Rengeteg információhoz jutottunk hozzá és nagy tudásanyaggal közölt oktatás volt. Kimerítően oktatott-tanított meg minket a szervezési technikákra és arra, milyen a jó egy szervező és milyen módon lehet létrehozni csoportokat-szervezeteket-egyesületeket.

community.gif

A tanítás során sok-sok tényező merült fel, aminek a szervezőnek tudatában kell lennie, pl. koordinátori feladatok, interjúvolási tudás, megfelelő beszédtechnika, bizonyos mértékű emberismeret, nagyfokú türelem stb. Az ilyen képzések nagyon hasznosak és szükségesek  ahhoz, hogy egy már létrejött vagy alakuló csoport jól működjön. Azért is hasznos, mert a nagyobb háttéranyaggal rendelkező szervezetekkel és csoportokkal is barátságokat lehet kötni, akikkel bizonyos célok elérésére nagyobb, tartósabb sikereket lehet elérni.

Fontos még az, hogy rengeteg információhoz jut egy szervező, amelynek segítségével a szervezete hatékonyságát is növelheti azzal, hogy a már meglévő tagokat megtartja és újabbakat is beszervez a csoport erősödése végett.

Mivel a céljaink és harcaink arról szólnak, hogy állampolgári jogainkat tiszteletben tartsák, törvénybe legyen iktatva a lakhatáshoz való jog, az emberi méltóságunkon ne essen csorba, a szegénység ne legyen ok a gyermekek elvételére. Célunk, hogy ne zaklatás, hanem lakhatás legyen a hajléktalan emberek osztályrésze, és ne elnyomást, hanem az emberi méltóságot biztosító törvényeink legyenek.

Köszönöm, hogy részt vehettem!

2015. április 1.                                                                             Rajk László

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.