Megünnepeltük a Nőnapot

Ez a cikk több mint 9 éves.

2015. március 14-én egy nagyon kellemes hangulati partin ünnepeltük a NŐKET. Igen, így, csupa nagybetűvel, hogy kihangsúlyozzuk, mennyire nincsenek megbecsülve a nők a budapesti szociális ellátórendszerben. Sajnos ebben a városban mindössze két éjjeli menedékhely van kifejezetten nők számára. Az átmeneti szállók már ennél többet figyelnek az érintett nőkre, de sajnos még mindig sokan kényszerülnek az utcára, kunyhókba, aluljáróba.

nonap2015.jpg

Pont emiatt hívta meg A Város Mindenkié csoport egy buliba a Szentkirályi utcába az otthontalan nőket. Férfiak is jöhettek a buliba, már csak a jó hangulat kedvéért is. Egy vetélkedőn lehetett összemérni a tudásunkat, amelynek Milka-csoki volt a díja. Ezután sok zenével és tánccal tettük felhőtlenné a délutánt. Mindeközben szendviccsel, üdítőitallal  kedveskedtek a tagjaink a vendégeknek, keleties hangulatú kávé-manufaktúra is volt a helyszínen, ahol igazi ínyenc kávéval lettünk kényeztetve.

Öt óra után nem sokkal Mariann köszöntötte a vendégeket és ami ezután következett az méltán kiérdemelte a nap fénypontja címet.Az AVM aktivistái – köztük „elnökünk”, a 3 éves Samu – és férfi vendégeink virágot adtak át meglepett vendégeinknek. Természetesen én is kaptam virágot Gyulától, ami  teljesen meghatott. Nincsen buli torta nélkül! Így volt ez nálunk is – Livinek köszönhetően – hatalmas tortával ünnepeltek bennünket, nőket.

Külön köszönet minden az előkészítésben, a recepción és a konyhában feladatot vállaló aktivistáinknak. Nagy örömünkre szolgált, hogy ez a fantasztikus parti kicsit elfeledtette, milyen nehézségekkel kell szembenéznie  a hajléktalanságban élő nőtársaimnak. Remélem mindenkinek ugyanilyen kellemes emlékű lesz ez a szombat délután. Köszönöm a meghívást a csoportnak!

2015. március 19.                                                                                            Nikolett

Fotó: Vörös Anna

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.