Téged bejelentenek oda, ahol laksz?

Ez a cikk több mint 9 éves.

A Város Mindenkié kampányt indít annak érdekében, hogy mindenkit bejelentsenek oda, ahol a valóságban lakik – legyen az hajléktalanszálló, munkásszálló vagy éppen magánlakás.

lakcimkartya2.jpg

Sok esetről hallottunk már, amikor a szállásadók nem tesznek eleget a bejelentési kötelezettségüknek, vagyis a lakók hiába fizetnek a szállásért, nem engedik, hogy oda hivatalosan bejelentkezzenek vagy csak tartózkodási helyet hajlandóak bejelenteni. Ha veled is előfordult ilyen vagy hallottál ilyen esetről, oszd meg velünk, hogy összegyűjthessük az ilyen jellegű problémákat és közösen küzdeni tudjunk a jogszerű bejelentések érdekében.

A történetekben nem kell személyes adatoknak szerepelnie, elegendő a település (kerület) és az év megnevezése, amikor az eset történt. A leírásban kérjük, hogy szerepeljen, hogy milyen szállásról van szó, van-e jogviszonya a lakóknak (aláírtak-e szerződést), ez miben áll pontosan és mivel indokolja a szállásadó a bejelentés megtagadását.

Az eseteket a következő címekre várjuk e-mailben: [email protected] vagy a Kürt utca 4. előterében található postaládánkba.

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.