Siker KENYSZI ügyben!

Ez a cikk több mint 9 éves.

A Város Mindenkié évek óta küzd a kormány által 2012-ben bevezetett ún. KENYSZI/TEVADMIN rendszerrel kapcsolatos pénzügyi szabályok téves értelmezése ellen, amely miatt a hajléktalan emberek egy nap csak egyetlen nappali melegedőt vehettek igénybe.

blog_21.jpg

Örömmel tudatjuk minden szociális szakemberrel, érintett hajléktalan emberrel és szolidáris állampolgárral, hogy a kormány a józan észre hallgatva pontosította a jogszabályokat. Ennek értelmében 2015. január 1-től minden olyan nappali melegedő megkapja a támogatást, ahol egy hajléktalan ember szolgáltatásokat vesz igénye. Vagyis: megszűnt az egy nap/egy nappali melegedő szabály – a hajléktalan emberek annyiszor mennek be egy nap bármely nappali melegedőbe, ahányszor csak erre szükségük van.

A hivatkozó törvény, azaz Magyarország 2015. évi központi költségvetéséről szóló 2014. évi C. törvény 2. sz. melléklet Kiegészítő szabályok 5. pont. ic) pontja alapján: „Ha az ellátott ugyanazon a napon több engedélyestől részesül hajléktalan személyek nappali ellátásában, a támogatás szempontjából az ellátott valamennyi engedélyesnél figyelembe vehető.”

A minisztériummal és annak háttérintézményével, az NRSZH-val folytatott többéves küzdelmünk krónikáját itt lehet elolvasni.

Az NRSZH hivatalos tájékoztatója innen letölthető

Fotó: Vörös Anna

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.