Női fórum az Aurórában

Ez a cikk több mint 9 éves.

2014. november 23-ám az AVM női csoportja, a Hajléktalan Nők Egymásért (Hanem) azért tartott fórumot az Aurórában, mert tapasztalatink szerint sok szülőtől jogtalanul veszik el a gyermekeket csak azért, mert szegények és lakhatási problémákkal küzdenek.

blog_16.jpg

Azért mert szegény valaki, Magyarországon nem lehetne gyermeket kiemelni családból, ez sajnos mégis megtörténik. A fórumra nagyon sok anyuka jött el, s volt egy úr is. Mindannyian többnyire a nyolcadik kerületből jöttek. Az anyukák megrendítő története után kiderült, hogy az állam kinél mit vétett. Megtudtuk azt is, hogy a körünkben is van egy már nyugdíjas hölgy, aki pont a gyermekvédelmi szakellátásban dolgozott, s hogy ő sem ért egyet ezeknek az intézményeknek működésével, eszköztelenségével, s ezért is támogatja az ügyünket.

A Négy Ház Egyesület képviselője elmondta, hogy már elkezdtek tárgyalásokat folytatni a józsefvárosi önkormányzattal az üres lakások hasznosításáról. A megoldási kísérletekben is várunk együttműködést a VIII. kerületiekkel, és ezeket szeretnék is megvitatni.

Fájó szívvel indultam haza az anyukák története után, de hiszem azt, hogy elindult valami, s közösen összefogva sikerül elérni, hogy jogtalanul ne vegyék el a gyermekeket. Nagyon nagy trauma ez a gyermeknek s az anyukáknak is!

2014. december 20.                                                                                           Csurika

Fotó: Csécsei Ilona

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.