Pieler Ilona levele Újbuda polgármesterének az üres lakások hasznosításáról

Ez a cikk több mint 9 éves.

Tisztelt Polgármester úr!

A XI. kerület Karcag utca 21. sz. alatti hatlakásos társasházban lakom 14 éve. Azóta gondoskodom a szemben lévő területen lakó hajléktalanokról. Ez a terület magántulajdonban van.

pieler.jpg

A fenti címen lakott Verbőczy Nándorné is, akit ez év június 11-én kilakoltattak. Nyugdíjazása előtt oktatásszervezőként dolgozott egy újpesti iskolában. A szóban forgó lakás bérlője özv. Verbőczy Nándorné volt, akivel – családtagként bejelentve – lakott a fia Verbőczy Nándor és felesége. Verbőczy Nándor halálát követően hamarosan elhunyt az idős bérlő is. A lakásban egyedül maradt a nyugdíjas feleség, aki a kilakoltatás után hajléktalan lett és a szemben lévő területen lakik sátorban. A többi hajléktalannal együtt igyekszem róla is gondoskodni, hiszen nincsenek rokonai.

A szóban forgó lakás azóta is üresen áll. Sohasem tudtam, és nem is fogom tudni megérteni azt, hogy ez kinek jó? Mert ha azóta csináltak volna valamit a lakással és a sok-sok rászoruló közül valaki legalább beköltözött volna, akkor nem háborognék és elfogadnám a döntésüket, de így nem! Egészen egyszerűen azért, mert EMBERTELENNEK tartom!

Kérem, az illetékeseket gondoljanak a szenvedő emberekre és találjanak valami elfogadható megoldást.

Tisztelettel:

                                                                                                                         Dr. Pieler Ilona ny.

                                                                                                                         főiskolai docens

Budapest, 2014. november 26.

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.