Csizi Zsolt: Vállaljanak felelősséget az ország összes állampolgáráért!

Ez a cikk több mint 9 éves.

Csizi Zsolt vagyok, 43 éves, fizikai munkás, 4 gyermek apja. Szakmám szerint nehézdarus. 2009-től élek Pesten, és 2014 szeptemberéig egy kiserdőben éltem, saját készítésű faházban. Onnan jártam dolgozni alkalmi munkákba. Ebből próbáltam megélni. 2013 augusztusában kezdődtek a nehézségeim, mert a mellettem lévő telek tulajdonosa szerint rontottam az ingatlan értékét, és el akart űzni. Mindenhol feljelentett. A telket azóta sem tudta sem kiadni, sem eladni, én viszont egy év küzdelem után végre önkormányzati lakásba jutottam.

zsolt.jpg

Ennek a lakásnak örülök is, meg nem is. Hatalmas dolog, hogy végre nem az erdőben kell élnem. Közben viszont már több százezer forintot költöttem a lakásra, mégis tiszta penész. Még a bútor is rohad a salétromtól.

Nem értem, miért hagyják az önkormányzatok, hogy tönkremenjenek a lakások! Rengeteg üres önkormányzati lakás van. Budapesten több, mint 50 ezer lakás áll üresen, ebből közel négyezer önkormányzati tulajdonban. Abban a házban is, ahol lakom, minimum 10 üres lakás van. Ezek a lakások csak tönkremennek. Miért nem adják ki a rászoruló embereknek?

Nagyon örülök, hogy négy év után először lakásban tölthetem az ünnepeket, de elszomorít, hogy amikor végigmegyek az utcán, látom, hogy rajtam kívül több ezer ember él aluljárókban és erdőkben, és fagyoskodva tölti a karácsonyt. Ez elkeserítő! Ezt kellene megszégyellnie az államnak.

Ez a kormány milliárdokat költ felesleges dolgokra, miközben a szegényeket folyamatosan sanyargatja! Az állam feladata az, hogy az embereknek segítsen, és nem az, hogy beléjük rúgjon. A korábbi kormányok is kizsákmányolók voltak, de ez a mostani még rosszabb, mint a többi volt.

Sokszor mondják a Fidesz politikusai, hogy egyre több a munkalehetőség. De mit értenek ez alatt? Azt, hogy egyre több a minimálbérnél is kevesebb pénzért dolgozó közmunkás? Ebből csak nyomorogni lehet. Ma lényegében csak kihalásos alapon lehet normális munkát kapni. Eközben a kormánypárti politikusok százmilliókat vesznek fel havonta, és hatalmas családi házakat vásárolnak maguknak és a gyerekeiknek.

Magyarországon már lényegében nincs demokrácia. A kormány kitalál valamit és azt várják, hogy az emberek kussoljanak, és azt csinálják, amit ők mondanak. Az, hogy mi mit gondolunk, már nem számít egyáltalán! Nagyon szívesen bevinnék egy pár politikust az üresen álló fabódémba, hogy töltsön ott el egy kis időt mínusz 10 fokban. Járjon onnan munkába!

Én sem élek könnyen, de most, hogy lakásban élek, tudom, hogy másoknak még nehezebb. Egyik nap kaptam 6 doboz készételt egy ismerősömtől. Kérdezte, hogy kell-e nekem, mondtam, hogy hát hogy ne kéne! Utána levittem a Bosnyák térre az ott élő embereknek – nagyon örültek neki. Mert a szeretet mindenkié, a város mindenkié!

Azt követelem a Fidesztől, hogy vonják vissza a hajléktalan embereket büntető törvény! Azt követelem, hogy segítsék az embereket, és ne rugdossák még mélyebbre őket. De leginkább azt követelem az Orbán-kormánytól, hogy vagy menjen el innen a fenébe, vagy vállaljon felelősséget az ország összes állampolgáráért!

Lakhatást, demokráciát, jogállamot!

Fotó: Vörös Anna

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.