Boldog születésnapot, Migszol!

Ez a cikk több mint 9 éves.

Nagyon köszönöm a meghívást. Tessza vagyok, és A Város Mindenkié képviseletében vagyok itt, amely egy elsősorban hajléktalan emberekből álló, a hajléktalan emberek érdekeit védő szervezet. Nagyon örülök, hogy együtt ünnepeljük a Migszol második születésnapját. Ez nagyon komoly eredmény.

migszol_szuli.jpg

Én magam és A Város Mindenkié egyaránt kezdettől fogva lelkesen támogatjuk a Migszol tevékenységét, kíváncsian és büszkén figyeljük a csoport fejlődését.

Ha jól tudom, a Migszol megalapításához az AVM jelentette az egyik inspirációt, ami nagy megtiszteltetést jelent számunkra. A két szervezet kezdettől fogva szorosan együttműködött egymással, nemcsak elvi támogatás formájában, hanem megosztva egymással tapasztalatainkat a stratégiai tervezés, a nők jogai és a hajléktalanná vált menekültek problémái kapcsán. A Migszol képviseltette magát a negyedik Üres Lakások Menetén, illetve szeptemberben műhelyfoglalkozást tartottak az általunk elfoglalt Benczúr utcai üres épületben. Mi is jelen voltunk két évvel ezelőtti demonstrációjukon, amikor igazságos elbírálást és lakhatási segítséget követeltek a Magyarországra érkező menekülteknek, illetve évente megrendezett A Csend Körei nevű eseményükön is.

A Város Mindenkié elkötelezett a mellett, hogy az elnyomást és kirekesztést elszenvedő csoportok önszerveződő módon hozzák létre saját érdekvédelmi és társadalmi szerveződéseiket. Az, hogy a Migszol magukat a bevándorlókat és menekülteket tömöríti egy ilyen szervezet keretében, rendkívül fontos és példaértékű.

Reméljük, hogy a Migszol nagy befolyással rendelkező tömegszervezetté növi ki magát, amelyben sok magyar állampolgár támogatja azt a rengeteg bevándorlót, akik készek kiállni a jogaik és méltóságuk védelmében.

Boldog születésnapot, Migszol!

2014. december 3.                                                                                 Udvarhelyi Tessza

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.