Köszönőlevél az Abahlali BaseMjondolótól

Ez a cikk több mint 9 éves.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindazon elvtársainknak, barátainknak és társainknak, akik együtt éreznek és továbbra is szolidaritást vállalnak velünk tiltakozásokkal, petíciókkal és más szolidaritási akciókkal.

abahlali_thanks.jpg

Az 2014-es év, csakúgy, mint a 2013-as és 2009-es, a nagy elnyomás éve volt: az illegális kilakoltatások, kunyhótüzek, halálos fenyegetések, letartóztatások, erőszak és gyilkosság éve. Ez a kemény év néhányunkat ismétlődő bujkálásra kényszerített.

A nehéz úton igaz barátokat, társakat és valós elvtársakat találtunk, akik megítélésünk nélkül velünk jártak az úton, és akikért hálásak vagyunk.

Erőt és reményt merítettünk azoktól, akik 2014 november 22-én, szombaton szolidaritási akciót szerveztek az ENSZ dél-afrikai főbiztosának londoni irodáiban. Valódi ihletet jelentettek nekünk itt, Dél-Afrikában a 2014. november 21-én, pénteken New Yorkban és Chicagóban szervezett szolidaritási akciók. Szolidaritási akció zajlott Budapesten, Magyarországon 2014. november 24-én. Üdvözlünk minden a küldöttet, aki részt vett a Right to the City Nemzetközi Találkozón Sao Paulo-ban (Brazília) 2014. november 12-14, hogy előrevigyék a „jobb város” ideát.
Köszöntjük azokat az elismert tudósokat itthon Dél-Afrikában és külföldön, akik aláírták a harcunkat támogató petíciót.

Ma a Gazdasági, Szociális és Kulturális Jogok Szervezetének hálózata (ESCR-Net) amely a világ több mint 270 civil szervezetét, társadalmi mozgalmakat és aktivistákat köti össze 70 országból, lehetőséget nyújtva stratégiacserére és kollektív érdekképviseletre, hogy egy globális mozgalom jöjjön létre, hogy az emberi jogok és a társadalmi igazságosság mindenki számára valósággá váljon -, egy felhívást adott ki a dél-afrikai köztársasági Abahlali baseMjondolo vezetőinek és tagjainak védelmében.

Nem akartunk senkit kiemelve megemlíteni, mert a sor hosszú lenne, de had soroljak fel néhányat, akik kiváló szervezőmunkával segítettek a szolidaritási akciókat valósítani. War on Wan’t Seniour Programmes Officer Informal Economy: Saranel Benjamin, Kwadwo Arbah (Justin), Koffie, és Jenny Morgan Londonban.  JR és Toussaint a chicagoi kilakoltatás elleni kampányból. Picture The Homeless szervezettől: Rob Robinson, Lynn és Chris Nizza a Sleeping Giant-tól New York City-ben. Üdvözöljük A Város Mindenkié csoportot (AVM) Budapesten. A Nemzetközi Right to the City találkozó küldöttei (Sao Paulo, Brazília), a Gazdasági, Szociális és Kulturális Jogok Szervezetének nemzetközi hálózatánál (ESCR-Net) Thea Gelbspan tagsági és szolidaritásügyi koordinátor.

Ezt a levelet nem úgy kell tekinteni, mint ami a harc végét jelenti, inkább egy olyan hosszú útnak a kezdetét jelzi, ami egy jobb társadalom felé visz. Reméljük, hogy az uralkodó Afrikai Nemzeti Kongresszus változása és dél-afrikai kormány meghallja és meghallgatja az szavatokat, és megszűnik minden Abahlali és általában minden küszködő dél-afrikai elleni erőszakos cselekmény.

Biztatunk Titeket, hogy továbbra is juttassátok kifejezésre igazi szolidaritásotokat azokkal, akik hozzánk hasonló helyzetben elnyomás alatt vannak, mint ahogy velünk is tettétek. Igazi szolidaritást kívánunk nyújtani mindazoknak, akiknek szükségük van arra.

Köszönettel,

S’bu Zikode

az Abahlali baseMjondolo Mozgalom elnöke

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.