Pécsi hajléktalan emberekkel vettük fel a kapcsolatot

Ez a cikk több mint 9 éves.

November 25-én A Város Mindenkié néhány hajléktalan és szövetséges tagja Pécsre ment, hogy ott egy új, formálódó csoporttal találkozzon. Ennek a célja az volt, hogy megismerkedjünk, és ha lehetséges, a jövőben együttműködjünk.

 

A találkozásunk közvetlen előzménye az, hogy Pécsett a városvezetés ki akarja szorítani a hajléktalan embereket a belváros bizonyos részeiből. Ez civil ellenállást váltott ki, és az ebben résztvevők meghívták az AVM-et egy beszélgetésre.

 

Nekünk ez a kapcsolatfelvétel nemcsak azért volt fontos, mert szívesen átadjuk a tapasztalatainkat, hanem mert örömmel segítenénk elő, hogy az érintett emberek részvételével alakuljon ki Pécsett is egy, az AVM-hez hasonló csoport.

 

Az itt látható videóban ennek a beszélgetésnek egy részét mutatjuk be. Hajléktalanságban élő emberek mesélik el a helyzetüket az AVM egyik érintett tagjának a kérdéseire, majd pedig közösen gondolkodnak arról, hogy A Város Mindenkié modellje vajon követhető lenne e Pécsett.

 

A felvétel az AVM-ről készülő dokumentumfilm részeként készült, amely a csoport módszertanát és belső működését vizsgálja.

 

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.