Sozial Marie bemutatkozás

Ez a cikk több mint 9 éves.

2014. október 14-re meghívást kaptunk a Sozial Marie pályázat kapcsán, hogy – mint az egyik nyertes csapat tagja – mutatkozzunk be, mondjuk el kik vagyunk, mi a projektünk, célunk, kivel, kikkel, miért fogtunk össze ami a pályázat egyik nyereményét jelentette számunkra. Az AVM részéről Bende Anna szövetséges, Lakatosné, Jutka érintett tag, a velünk közösen pályázatot nyert TASZ részéről Bence Rita vett részt ezen a bemutatkozó előadáson.

sozial.jpg

A program elején megtudtuk a pályázati lehetőség eredetét, és a pályázatok elbírálásának feltételeit, szempontjait. Ezek szerint ez egy magánalapítvány, amely társadalmilag fontos kérdésekben ad ki díjat. A pályázó leírja a projekt elképzeléseit, amelyben fontos szempont az újszerűség, a részvétel, a hatékonyság, és példaértékűség. Érdekesség, hogy a beérkezett pályázatokat előzsűri bírálja (Ausztria: 3 fő, Magyarország: 2 fő, Csehország: 2 fő.) A továbbjutó pályázatokat bírálja a főzsűri, amely 5 főből áll. 35 projektet támogatnak, melyből 3 pályázat közönségdíjat kap. Pályázni lehet online, magyarul, németül, angolul. Kapcsolat: [email protected] (tel.: 06-30-268-1366).

A következő alkalommal 2015. január 27. éjfélig lehet pályázni, a közönségszavazás: 2015. február 10. és február 28 között lesz. Az eredményhirdetés: 2015. május 1-én 18 órakor lesz Bécsben.

Az AVM-TASZ közös pályázatát Anna és Rita mutatták be, én az Utcajogász munkájáról, szerepéről beszéltem. Nekünk már megvan a fővédnöki támogatásunk, a Kassák Múzeum segítségével, amire már meg is érkezett az első megbeszélésre Csatlós Judit muzeológus levele az „Összefogás a hajléktalanság kriminalizációja ellen” című projekt keretében.

Bízunk a további sikereinkben, hogy munkánk, törekvésünk eredményes legyen!

2014. október 22.                                                                        Latakosné Jutka

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.