A lakhatási válság felszínre tör 5.

Ez a cikk több mint 9 éves.

A minap egy fiatalember kereset meg minket, épp Hanem-gyűlés (az AVM női csoportja) volt, s mint megtudtuk az Utcajogászról küldték hozzánk. A fiatalember munkából kéredzkedett el, ahol bejelentett munkásként dolgozik. Szomorúan számolt be, hogy a párjával és a hathónapos babájukkal szeretnének albérletbe menni. Ahol eddig laktak kollégáknál, onnan a családsegítő elüldözte azzal az indokkal, hogy nem találtak külön albérletet. Ha egy héten belül nem lesz albérletük, elveszik tőlük a pici babát.

noszlopy_kicsi_1.jpg

Nagyon sok pénzt költöttek telefonálásra, de mikor a tulajdonosok meghallották, hogy hathónapos a baba, nem akarták nekik kiadni az albérletet. Az anyuka jobb híján megfogta a gyermekét ,s elköltözött 260 kilométerre a testvéréhez, ahol most kb. nyolcan laknak egy lakásban. Az apuka azóta is Budapesten dolgozik, a olyan kétszobás albérletet keres, ahol nem gond, hogy hat hónapos a babájuk. Elmondása szerint a kaució sem gond.

Ha lenne Magyarországon megfizethető lakhatás, ők se élnének külön!

2014. október 11.                                                                                      Erdős Jánosné Csurika

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.