Legyen Ön is lakáspolitikus! – beszámoló a szellemi vetélkedőről

Ez a cikk több mint 9 éves.

Múlt szombaton játékos vetélkedőt rendezett A Város Mindenkié csoport, Legyen ön is lakáspolitikus címmel. Mint már a nevéből is sejthető, a Vágó István által vezetett „Legyen ön is milliomos” szolgált a rendezvény mintájául. A résztvevők között voltak szociális munkások, halmozottan sérült gyermekek szülei, közmunkások, hajléktalan emberek és A Város Mindenkié tagjai is.

szellemi_kicsi.jpg

Négy vegyes csoportot alkottunk, 4-4 taggal; minden ötödik előre lépésnél lehetett nyerni ajándékot, így senki nem távozott üres kézzel. Az ajándékok között volt AVM-es kitűző, tea, kávé, csoki, és A Város Mindenkié tagjainak kedvenc verseiből álló verses füzet is. A kérdések lakhatási témájúak voltak: például mennyi üres lakás van Budapesten, melyik kerületben a legtöbb, vagy épp legkevesebb. De azt is megtudhattuk, hogy a hajléktalan nők többsége maguk által épített kunyhóban, és párkapcsolatban él.

Lehetett persze segítséget is kérni a kérdések megválaszolásához: felezést, telefonos segítséget, és a közönségtől is lehetett tanácsot kapni – ezeket a legtöbb csapat ki is használta!

Nagyon jó hangulatban töltöttük az időt. A játék kezdete előtt magunkhoz vehettünk íncsiklandó szendvicseket (vegát és húsost, ki milyet szeret) és üdítőt, majd aki az agytorna közben megéhezett, az a szünetekben is folytathatta a lakmározást.

Miután a két döntős csapat közötti holtverseny után eldőlt, hogy kinek jár, átadtuk a fődíjat: egy éttermi vacsorára szóló utalványt a nyertes csapat minden tagjának és Udvarhelyi Éva Tessza könyvét, „Az igazság az utcán hever” címmel. A győztes csapat tagjai: Takácsné Mária, Puchreiner Nikolett, Balatoni László Richárdné és Kertész Péter. Szívből gratulálunk nekik!

Ezúton is nagyon köszönjük a szervezőknek ezt az igazán kellemes és hasznos rendezvényt!

2014. augusztus 20.                                                                                        E. Márta

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.