Csoda

Ez a cikk több mint 9 éves.

rendőr.jpgHihetetlen csodában volt részem 2014. július 21-én 13.40 óra körül. Csoporttársam, Ági bútoraiból még egy kevés nálam volt, aminek elszállítását ezen a napon tudta megoldani. Tudni kell, hogy hozzám csak úgy lehet bejutni, hogy előbb ki kell nyitnom egy sorompót (amit előszeretettel nyitogatnak idegenek a lakat levágásával), majd kb. 30 méterre beljebb szintén nyitnom kell egy „nagykaput” – ami jelenleg a saját tákolmányunk, mivel tavaly ellopták a vaskaput – és csak ezek után lehet behajtani a kb. 100 méterre lévő „házunkhoz”. Itt már ki volt készítve a szállításra váró bútor.

Bár korai volt, de mindent előre kinyitottam, hogy ne akkor kelljen szöszmötölni, amikor már itt a kocsi. Én meg tettem a dolgomat a lakásban. Egyszer csak hallom, hogy kocsi jár az udvaron, és a kutyáim is őrjöngenek. Csodálkoztam, mert a megbeszélt időponthoz képest nagyon korán volt. Kimentem, de először semmit nem láttam. Mire elindultam volna a kocsihang irányába, a parkoló (mert nekem ilyen is van!) felől jött vissza egy rendőrségi kocsi. Intésemre megállt a kocsi és a sofőrülésen ülő fiatal rendőr ezt mondta: „Azért jöttünk be, mert mindent nyitva találtunk. Márpedig ez nem megszokott, és azt hittük, valami baj van. Reméljük, hogy alaptalan a félelmünk, de ha valamilyen segítségre van szükségük, nyugodtan szóljanak.” Amikor mondtam, hogy nincs semmi baj, elnézést kértek és szép napot kívántak a XXII. kerületi rendőrök. Megköszöntem, hogy figyelnek ránk, és felajánlották segítségüket, majd én is szép napot kívántam nekik.

De… azóta is meghatódva ámulok, bámulok, és nem térek észhez. Két fiatal, udvarias, munkáját szerető, lelkiismeretes rendőrrel találkoztam, akik valóban szolgálnak és védnek, hisz bejöttek HAJLÉKTALAN EMBEREKHEZ – SEGÍTENI! Sajnos, sok a rossz tapasztalatom, amikor valóban szükségem lett volna rendőri segítségre, hát nem álltak a helyzet magaslatán, élethelyzetemhez „méltón” bántak velem, utasítottak el, stb. Nos, ezért van bennem most késztetés, hogy megköszönjem udvarias, emberséges munkájukat. Példamutató magatartásuk egyedi, emberségből ötösre vizsgáztak!

KÖSZÖNÖM!

2014. július 23.                                                                                        Lakatos Bertalanné

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.