Idén is ott voltunk a Budapest Pride-on

Ez a cikk több mint 9 éves.

pride.jpgEbben az évben június 27-től július 5-ig tartott a Budapest Pride Fesztivál. Kevesen tudják, hogy ez a fesztivál nemcsak a leszbikus, meleg és transznemű emberek találkozója. Itt adhatnak hangot a jogaiknak a szintén társadalmi kirekesztettségben élő roma, zsidó és hajléktalan emberek is.

A Város Mindenkié csoport aktív elkötelezettséggel áll ki a megkülönböztetés minden formája ellen. Számunkra kiemelten fontos, hogy minden lehetséges fórumon kiálljunk a kisebbségek, rászorulók és hajléktalan emberek jogaiért.

Több tagunk önkéntesként is részt vett a Pride Fesztivál lebonyolításában. Egyik tagunk menetkísérő koordinátorként, egy másik tagunk menetkísérőként vett részt a rendezvényen. Mi pedig A Város Mindenkié molinóját vittük a menet során.

Nagyon jó hangulatban zajlott a felvonulás, bár voltak sajnos az idén is atrocitások. Szerencsére ezt a rendezvény biztonságáért felelős önkéntesek és a rendőrség nagyjából időben kezelte. A Pride fesztiválhoz kapcsolódott egy civil műhely, valamint különböző fórumbeszélgetések is.

Nagyon nagy öröm volt számunkra résztvenni a dologban, és így tovább vinni a célkitűzéseinket!

Beszámoló az AVM műhelybeszélgetéséről a Pride-on.

2014. július 21.                                                                                 Orbán Miklós

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.