Mentős történeteket várunk!

Ez a cikk több mint 9 éves.

mentok.jpgA Város Mindenkié csoporthoz sok olyan eset jut el, amikor a mentők nem megfelelően látnak el hajléktalan embereket. Előfordul olyan is, hogy nem mennek ki hozzájuk, esetleg nagyon sokat kell várni rájuk, ha kiderül, hogy hajléktalan az illető, vagy sértő módon beszélnek a hajléktalan ügyfelekkel. Ezekben az esetekben szinte soha nem történik semmilyen panasztétel, így nem jut az illetékesek tudomására.

A TASZ-szal (Társaság a Szabadságjogokért) együttműködve A Város Mindenkié aktivistái szeretnének egyeztetést kezdeményezni az Országos Mentőszolgálattal, ahol közösen vitathatnánk meg ezt az igen elterjedtnek tűnő problémát. Ahhoz, hogy megfelelően tudjuk képviselni a hajléktalan emberek érdekeit, nagyon sok konkrét eset összegyűjtésére van szükség – természetesen pozitív történeteket is várunk! Abban kérjük az érintett hajléktalan emberek, a szociális munkások és a lakással rendelkező állampolgárok segítségét, hogy írják le mentőkkel kapcsolatos pozitív és negatív tapasztalataikat és juttassál el ezeket hozzánk.

A történetekben nem kell személyes adatoknak szerepelnie, elegendő a helyszín és a dátum megnevezése, és az eset viszonylag részletes leírása.

Akinek van ilyen története, kérjük, hogy ossza meg velünk!

Az eseteket a következő címekre várjuk 2015. február 15-ig:

e-mailben: [email protected]

postán: 1026 Budapest, Pasaréti út 101.

vagy a Kürt utcában található postaládánkba is be lehet dobni!

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.