A Város Mindenkié a Muzsikus Rádióban – 2014. május 20.

Ez a cikk több mint 10 éves.

A 2014. május 20-i rádióadásban jelen volt Kulcsár Károly és Papp Csaba. Egy májusi örökzöld témával kezdtük, az EP választással. Arról beszéltünk, hogy miért fontos elmenni szavazni. Nem mindegy, hogy ki és hogyan képviseli a magyar érdekeket.

Elmondtam utána azt is, hogy 2013. október 15. óta több, mint 110 eljárás indult hajléktalan emberek ellen csak azért, mert nincsen hol lakniuk. Előzetesen beszéltem a szerdai sajtótájékoztatóról, és elmondtam, hogy vendéget fogunk hívni, aki majd beszámol nekünk.

Beszélgettünk a Budapest Pride-ról is és arról, hogyan tudnánk segíteni egymást. Ennek kapcsán szóba került, hogy az Eurovíziós fesztiválon nem a dal és az előadó nyert, hanem a tolerancia. Minél keletebbre megyünk, annál kevesebb van belőle. Magyarországon is nagy az előítélet az LMBT emberek iránt.

Beszéltünk arról is, hogy a hajléktalanellátó-helyek mire költik a „fejpénzt” és miért csak zsíroskenyér van majdnem mindenhol.

Az első dal nagyon aktuális volt „Itt a nyár” Zalatnay Sarolta 1972-es slágere.

Szoktam böngészni a neten, és ha érdekes témát találok azt el szoktam mondani. Ott olvastam, hogy lehet, hogy megszűnik a 65 év felettiek ingyenes utazása, és 1500 forintos bérletet kell majd venniük. Láttam egy kampány felhívást is: Válassza aszociális Európa támogatóit.

Szokás szerint a vers sem maradhatott el adásunkból – egyik tagunk, Jónás Amália versét Csaba mondta el. A másik zeneszám, amit választottam Komáromi Pisti „Ajándék” című dala volt.

Úgy érzem, nagyon jól sikerült adás volt. Én legalább is nagyon élveztem!

2014. május 24.                                                                                                              Kulcsár Károly

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.