A Város Mindenkié a Muzsikus Rádióban – 2014. május 13.

Ez a cikk több mint 9 éves.

A 2014. május 13-i rádióadásban Kari és Csaba voltak jelen, illetve megfigyelőként – hogy a technikát tanulja – Várady István is ott volt.

Első témánk a hétfői Tízek Tanácsa volt, ami a hajléktalanellátó szervezetek havi közös megbeszélése. Röviden elmondtam, hogy bár sok mindenben kértünk segítséget, de sajnos nem sok mindenben tudtak segíteni. Ezen a találkozón nagyon el voltak foglalva saját helyzetükkel, hogy meg választják-e őket újra mint a Tanács tagjait.

Utána beszéltünk ismét az Európai Parlamenti választásról és arról, hogy miért fontos nagyon, hogy elmenjünk szavazni, mert nem mindegy, hogy ki és hogyan képviseli a magyar érdekeket az EU-ban.

Hozzátettem, hogy mostanában nem vagyunk túl népszerűek Európában. Ezt bizonyította a szombati Eurovíziós fesztivál is. Hiába volt nagyon jó a versenydalunk, esélyünk sem volt, a győztes Ausztria a toleranciának köszönhette a sikert.

Beszéltünk az ún. börtönszállóról is pár szót, majd én választottam egy dalt: Victor Máté -Huszár Erika „Nem tudtuk megvárni a tavaszt”, énekli Harangozó Teri.

A következő a hajléktalanellátó helyek nyitva tartása volt, hisz hamarosan itt lesz Pünkösd. Újabb témánk volt az önkormányzati bérlakásokból történő kilakoltatások, ami most Ferencvárosban és Kőbányán aktuális. Arról is szó volt, hogy a legújabb kilakoltatási moratórium szinte csak a devizahiteleseken segít, amivel mi nem értünk egyet. Utána Csaba zenei választása következett: Péterfy Bori „Ez az a ház” című dala forgott.

Hogy a vers se maradjon ki, Csaba felolvasott egy verset: Jónás Amáliának, az AVM egyik tagjának „Csillagpor” című verse hangzott el. Mondtam Csabának, hogy ezentúl minden adásban szeretnék egy verset bemutatni, hogy a kultúra se maradjon ki. A végén megemlítettem röviden, hogy pénteken búcsúztunk Kovács Erzsitől.

2014. május 16.                                                                                                            Kulcsár Károly

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.