A Város Mindenkié a Muzsikus Rádióban – 2014. április 29.

Ez a cikk több mint 9 éves.

2014. április 29-én Papp Csaba és Kulcsár Károly vezette az adást. Az elérhetőségeink bemondásával kezdtük, és külön felhívtam a figyelmet Utcajogászunkra, ami minden pénteken 15 és 17 óra között várja a hajléktalan panaszosokat a Blaha Lujza téren.

Először egy információval kezdtük, miszerint a Máltai Szeretetszolgálat május 1-ével kivonult a Budaörsi úti ún. börtönszállóról  (egy olyan járási hivatalból, ahol addig krízisszállót” működtetett), helyét a BMSZKI, a főváros hajléktalanellátó intézménye veszi át. Találgattuk, hogy mi lehet a döntés hátterében, majd rátértünk a következő témára, ami a májusban aktuális Európai Parlamenti választások.

Arról beszélgettünk, hogy miért fontos, hogy olyan képviselők menjenek ki Brüsszelbe, akik kellőképpen viselik a magyar érdekeket és megtesznek mindent Magyarországért. Utána átnéztük a fontosabb pártok EP képviselőinek listáját.

A szünetben egy általam választott dalt játszottunk le 1964-ből: Babják Márta „SZERETNÉK EGY OTTHONT”. Ez minden ember vágya, szerintem. Az énekesnő a hatvanas években volt ismert, jelenleg Svájcban él. Több lemeze jelent meg és több, mint tíz rádiófelvétele volt.

Utána József Attiláról és a Költészet napjáról beszélgettünk, majd Csaba felolvasta egyik kedvenc versét, melynek  címe: HETEDIK.

A beszélgetés végén köszöntöttük az édesanyákat Anyák napja alkalmából és még kicsit beszélgettünk az édesanyáinkról. Én elmondtam, hogy az enyém pont tíz éve hagyott itt engem.

Ennyi fért ebbe a műsorba, aminek a végén újra elmondtuk hogy mik az elérhetőségeink, és kértük a hallgatókat, hogy kísérjék továbbra is figyelemmel adásainkat.

2014. május 7.                                                                                  Kulcsár Károly

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.