Sajtótájékoztató: „Utcáról lakásba”

Ez a cikk több mint 9 éves.

--2230254.jpgEgy évvel ezelőtt, 2013 márciusában példaértékű kísérlet indult Kőbányán: két kunyhóban élő hajléktalan pár kilakoltatás helyett az utcáról lakásba költözhetett, 2014 tavaszán pedig újabb két pár kap lehetőséget, szociális bérlakásaik felújítása folyamatban van. A kerületi döntéshozók tehát komolyan vették a rászoruló embereknek azt az elsődleges igényét, hogy „Egy otthonra van szükségem, ahol élhetek”. Az azóta már programmá érett úttörő kezdeményezés bebizonyította, hogy a tartós és önálló lakhatás nem távoli cél, ami a hajléktalan ellátórendszeren keresztül hosszas „felkészülés” során érhető el, hanem a hajléktalanságból való kilépés azonnali lehetősége. A hazánkban még kevés hagyománnyal bíró „Elsőként Lakhatás” program tapasztalatairól és más budapesti kerületekben elért sikereikről számolnak be a felszólalók A Város Mindenkié, a Habitat for Humanity és a Kőbányai Önkormányzat részéről. A sajtótájékoztatót egy alpolgármestereknek rendezett tájékoztató fórum előzi meg, amely zárt körű.

Mikor? 2014. április 28., hétfő, 11.30

Hol? Budapest X. kerület Polgármesteri Hivatal (Szent László tér 29. II. emelet, Házasságkötő terem)

A sajtótájékoztatón felszólalnak:

  • Weeber Tibor, kőbányai alpolgármester
  • Szekér András, Habitat for Humanity Magyarország
  • Kovács Vera és Csuhai Ágnes, A Város Mindenkié
  • Molnár Péterné Valéria, A Város Mindenkié

A Város Mindenkié hajléktalan aktivisták és szövetségeseik csoportja, melynek célja a hajléktalan emberek jog- és érdekvédelme, valamint társadalmi változások elindítása a hajléktalanság felszámolása érdekében. További információ: www.avarosmindenkie.blog.hu.

A Habitat for Humanity egy lakhatási szegénységgel foglalkozó, ökumenikus keresztény civil szervezet. Célja, hogy a világon minden ember számára elérhető legyen a tisztességes és fenntartható otthon. http://www.habitat.hu/

Kapcsolat:

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.