A Város Mindenkié a Muzsikus Rádióban – 2014. április 6.

Ez a cikk több mint 10 éves.

Az 2014. április 6-i rádióadást Papp Csaba, Keresztes Jenő és Kulcsár Károly készítették. A műsorban három témával foglalkoztunk. Első témánk az országgyűlési választás volt. Elmondtuk, hogy miért fontos, hogy mindenki elmenjen szavazni. Mi már voltunk is addigra szavazni, mire beértünk a rádióba.

Utána az én kérésemre forgott egy szám, melynek nagyon szomorú aktualitása volt: épp vasárnap reggel halt meg Kovács Erzsi, a hatvanas évek nagy sztárja, akihez húsz éves barátság fűzött. Az ő emlékére szólt a Rejtély című dala, és pár szóval megemlékeztem róla.

Utána én tartottam beszámolót a kunbábonyi közösségszervező képzésről. Elmondtam, hogy milyen hasznos volt és, hogy mennyi minden új és érdekes dolgot tanultam. Rengeteg mindennel foglalkoztunk, láttunk videókat, volt szerepjáték is és sok szervezetet megismertünk, akikkel lehet együttműködni. Töltöttünk teszteket, gyakoroltuk a közösségszervezést és a toborzást is. Nagyon hasznos volt ez a három nap, és az ellátás is tökéletes volt.

Harmadik témánknak Jenő volt az előadója. Arról beszélt, hogy részt vett egy rendezvényen, ahol ifjú politikusokkal találkozott. A Krétakör által szervezett esemény témája a pártok fiatal politikusainak álláspontja volt különböző témákban. A beszélgetés balhéval indult, mert az MSZP és a DK képviselői nem voltak hajlandók leülni egy asztalhoz a Jobbik delegáltjával. Az ott maradó résztvevők Jenő álláspontja szerint sajnos eléggé felkészületlenek voltak, így kevés értelmét látta a rendezvények.

A műsor végén tettünk egy nagyon fontos bejelentést: ezentúl az adás kedden lesz a Muzsikus Rádióban 16 és 17 óra között.

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.