Aktivista nőnap hajléktalan nőknek – beszámoló

Ez a cikk több mint 10 éves.

nonap3_kicsi.jpg2014. március 8-án került sor a VIII. kerület Dankó utca 11. alatt található Wesley János Lelkészképző Főiskola nagytermében az „Hajléktalan aktivista nőnapra”. Nagy izgalommal készültünk A Város Mindenkié HANEM munkacsoportja szervezésében erre a nevezetes ünnepségre. Az izgalomnak több oka is volt, de hittünk magunkban, mivel már tavaly is volt egy ilyen nőnapi rendezvény más helyszínen, ami szuperül sikerült. Az egész AVM-csapat és a segítőink végül ebben az évben is sikeresen összehoztuk az eseményt.

A meghívottakkal együtt kb. 40-en vettünk részt. Szuper zeneszolgáltatást kaptunk István közreműködésével. Először a házigazda, Csuhai Ági köszöntötte a vendégeket, ezután játék és totó következett, amit Magdi és Zsuzsi vezettek jókedvűen. A meghívott nők egy pici időre elfeledhették helyzetüket: az ünnepségen volt sok-sok nevetés és vidámság volt. Akadt jelentkező a versmondásra is. Ági Müller Péter új könyvéből olvasott fel egy kis részt, ami a nőkről szól, Márti pedig egy nagyon szép verset olvasott fel.

A vendégek fogyaszthattak szörpöt, ehettek gusztusos szendvicseket, amit mi készítettünk. A bejáratnál elhelyezkedő standon posztolt Tessza és anyukája: ők adták a szórólapokat, beszélgettek a vendégekkel ügyes-bajos dolgaikról. Mindenki nagyon örült a neki ajándékozott virágnak, ezt természetesen a kevés létszámú férfi vendég adott át. A meglepetés sem maradt el, hiszen Tamás és Lívi egy tortát hoztak, amiből mindenki kapott!

A teremdíszítés a molinókkal nagyon jól mutatott, az AVM tagjait ábrázoló fotós tabló is kiemelkedő helyre került. Lufikkal színesebbé tettük a termet. Sokat táncoltunk, és majdnem családiasan, nagy jókedvvel mulattuk végig az egész rendelkezésre álló időt.

A végén rendbe tettük a termet. Volt még sok megmaradt virág, amiket közös megegyezéssel a közeli Fűtött utcán élő nőknek átvittünk a lufikkal együtt és szétosztottuk azok között, akik nem jöttek el. Nagyon örültek neki, és annak, hogy őket is elismerik nőnapon!

2014. február 12.                                                                                                 Csuhai Ágnes

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.