A Város Mindenkié önkénteseket keres lakásfelújításhoz!

Ez a cikk több mint 10 éves.

önkéntes_kicsi.jpgJó hírünk van: tavalyhoz hasonlóan idén újra két, jelenleg erdőben, saját építésű kunyhóban élő, hajléktalan párnak oldódhat meg a lakhatása. Az AVM érdekérvényesítő munkájának köszönhetően, és a Habitat for Humanity lakhatási szervezet, illetve a Vöröskereszt segítségével a kőbányai önkormányzat immár második évben biztosít két szociális bérlakást a kerület erdejében élő párok számára. A lakások azonban felújításra szorulnak, amelyhez várjuk az önkéntesek segítségét. A kb. három hétig tartó felújításra május folyamán kerül sor, valószínűleg 2014. május 2. és 20. között (pár nap eltérés elképzelhető).

Maga az önkéntesi munka csak könnyű fizikai igénybevételt jelent, és egyáltalán nem kell hozzá semmilyen előképzettség. Csak szakmunkát nem igénylő, szaktudás nélkül is biztonságosan elvégezhető munkálatokban kell majd részt venni, a Habitat for Humanity tapasztalt művezetőjének irányításával és segítségével. A felújítás előtt, április végén külön felkészítést is tartunk az önkénteseknek, amelyen munkavédelmi tájékoztató is lesz. A felkészítésen minden önkéntesnek részt kell venni.

Ha szeretnél segíteni a kőbányai pároknak leendő lakásuk felújításában, és már tudod, hogy rá tudsz erre szánni pár napot májusban, írj egy emailt Átol Dórinak a következő email címre: [email protected]

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2014. április 1.

Akkor is várjuk jelentkezésed, ha csak pár nap tudnál segíteni nekünk. Kérjük, jelezd azt is, ha esetleg bármilyen, lakásfelújítás során hasznosítható szaktudásod van!

Képek a tavalyi felújításról a Szociális Építőtáborral

Információ a kőbányai elsőként lakhatás programról

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.