A Város Mindenkié ötödik karácsonya

Ez a cikk több mint 8 éves.

kari_kicsi.jpg2013. december 21-én A Város Mindenkié csoport 5. karácsonyát ünnepelte, amin jó magam is újra ott voltam. 2 év után jöttünk vissza Szerbiából (bár tavaly is eljöttünk kifejezetten az ünnepségre). E jeles napra nagy izgalommal készültem, hiszen tavaly is írtam egy kis verset s idén valami mást szerettem volna.

Az AVM hagyománya, hogy versel, énekkel, mesével ajándékozzuk meg egymást, így az nem kerül pénzbe s mindenki hallhatja. Nagyon sokan voltunk, s feltűnt, hogy egy év alatt nagyon sok új tagunk lett de, a régi tagjainkból is voltak szép számmal.

Nagyon örültünk egymásnak s jöttek a versek, énekek (volt többek között Kassák Lajos, József Attila, Ady Endre, Erdős Virág, Villon, és az AVM-tagok saját versei és novellái is – sőt, még egy rövid dráma is!). Az idén viccek is voltak! Mindenki hozott valamit, így került süti, üdítő az asztalra. A szorgos asszonyok sütöttek fasírtot s figyeltek a vegákra is, így ők is kaptak vega fasírtot, s sok finom salátát is. Nagyon jó volt, a belső ünnepség után – ez évben először – megérkeztek az AVM szimpatizánsai is, akik szintén nem jöttek üres kézzel. Így lett finom házi sütésű torta, de volt ott beigli is. Ha már karácsony van, lett egy csodálatos fa is.

Levetítettük képekben az elmúlt egy évet, s jött a  meglepetés! Igazi bárzongorista – Darvas Kristóf – jött el hozzánk zenélni, amire nagyon sokan táncoltunk s énekeltünk. Jó magam fél tízen egykor  jöttem el de voltak akik még bírták. Nagyon jó volt ott lenni újra köztetek s köszönöm idén is ezt a felülmúlhatatlan élményt.

2013 december, megint egy év eltelt
immár az AVM 5. karácsonyát ünnepli!
Voltunk elvonuláson, s még több megmozduláson.
Voltunk sírhelyen verselni, s voltunk petícióval tüntetni.
Sok tévében, s még több sajtóban megjelentünk.
Sok embert megismertünk, soknak segítettünk.
Néha-néha mi voltunk a rendőrök réme,
s a sajtó azt harsogja, már megint az AVM!
Aki hozzánk belép, visszanyeri a hitét.
Boldog karácsonyt!

2013. december 22.                                                                                                     Erdősné Csurika

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.