Elkészült a lakcím kisokos Budapesten élő hajléktalan embereknek

Ez a cikk több mint 10 éves.

lakcím_fedél_kicsi.jpgMagyarországon a hajléktalan embereknek pontosan ugyanolyan jogaik vannak, mint azoknak, akiknek van állandó és biztos lakhatásuk. Ebbe beletartozik az egyenlő bánásmódhoz és az emberi méltósághoz való jog is!

Sajnos mégsem tud mindenki egyformán élni a jogaival. Jól tudjuk, hogy a hajléktalan embereknek nagyon sok nehézséget okoz a megfelelő lakcím bejelentése és emiatt gyakran éri őket hátrányos megkülönböztetés. Az, hogy fedél nélkül élő emberként nem tartják tiszteletben a jogaidat, nem a Te hibád. Az viszont, hogy ez ne történhessen meg se veled, se sorstársaiddal, a Te felelősséged is! Egyedül küzdeni nehéz és veszélyes, összefogással viszont mindannyian sokkal erősebbek vagyunk.

Azért készítettük el ezt az információs füzetet, hogy a hajléktalan emberek tisztában legyenek a lakcímmel kapcsolatos jogaikkal, az ügyintézés részleteivel és a jogorvoslat lehetőségeivel. Ha úgy érzed, hátrányos megkülönböztetés ér vagy nem tudsz valamit elintézni a lakcímed miatt, jelentkezz A Város Mindenkié Utcajogász programjánál, és mi segítünk az ügyintézésben. Szükség esetén abban is tudunk segítséget nyújtani, hogy panaszod eljusson a megfelelő hatóságokhoz.

Lépj velünk kapcsolatba! Tegyük meg közösen a szükséges lépéseket, hogy ugyanez másokkal ne történhessen meg!

A lakcím kisokos innen letölthető.

 

Megrendelés: [email protected], 06 20 381 8996 (Udvarhelyi Tessza)

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.