Csak érintettekből álló kiscsoport alakult az AVM-ben

Ez a cikk több mint 10 éves.

kiscsop_kicsi.jpgMint mindig, A Város Mindenkié most is elvonult az eltelt fél év munkájának értékelése és az elkövetkezendő fél év munkájának, céljainak megbeszélése végett. Még az előző elvonulás során álmodta meg egy érintett aktivistánk, Mércse Pali az ún. kiscsoportot, ami azt jelenti, hogy A Város Mindenkién belül megalakul egy olyan munkacsoport, ahol csak érintett – azaz hajléktalan vagy hajléktalanságot megtapasztalt – emberek a tagok, a szövetségesek (azaz biztos lakhatással rendelkező aktivisták) részvétele nélkül.

Akkor, 2013 januárban, Pali és Balog Gyula vállalták ennek az új csoportnak a megszervezését, megalapítását, azonban a rengeteg tennivaló és az időhiány, valamint az, hogy Pali végre tud dolgozni és tanulni is, nagyon elcsúsztatta terveinket. Végül a mostani elvonuláson ültünk össze mi, érintett AVM-tagok és beszéltük meg, hogy valóban akarjuk-e még ezt a kiscsoportot.

Egyöntetű válasz alapján alakuló ülésünket meg is tartottuk, és átbeszéltük munkánkat, feladatainkat. Elsősorban az érintett tagjaink személyes gondjaival, problémáival, azok megoldásával szeretnénk foglalkozni, mivel erre volt eddig a legkevesebb idő az AVM-ben a sok egyéb fontos feladat mellett. Most végre egyfajta önsegítő csoportként kezünkbe vesszük tagjaink gondjait, és egyéb más feladatokat is kitűztünk magunk elé, ami az AVM érdekvédelmi tevékenységével kapcsolatos.

Az első kiscsoportos találkozónk 2013. július 31-én lesz, ahol konkretizálunk mindent: a működésünket, a terveinket, a céljainkat. A tagságon kívül ugyanúgy működünk, mint az AVM minden más munkacsoportja: választunk koordinátort, témalistát írunk, moderátor vezeti le a találkozókat és a rendszeres jegyzőkönyvből ismerik meg szövetségeseink és a többi tagunk a munkánk folyamatát, eredményeit, és bármit, ami velünk, körülöttünk történik, zajlik.

Kérünk mindenkit – aki olvassa – drukkoljatok nekünk!

A Város Mindenkié csak érintettekből álló kiscsoportjának tagjai

2013. július 22.

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.