Első találkozásom egy külföldi hajléktalan-ellátó szervezettel

Ez a cikk több mint 10 éves.

wallich_kicsi.jpgMájus közepén egy 4 napos walesi kirándulás alkalmával épp egy templomnak látszó épületet akartunk megnézni belülről egyik önkéntes társammal. Már a csengetés utáni várakozás alatt észrevettem a bejárati üvegajtón egy feliratot: „Homeless people first.” Nem értettem… Miért van egy templom ajtajára ez felírva?

Aztán egy hölgy ajtót nyitott és megkérdeztük, hogy megnézhetjük-e a templomot belülről? Sajnos, ez nem egy templom – jött a válasz. Akkor mi ez? – kérdeztük. Itt hajléktalan emberekkel foglalkozunk, ez egy iroda, ahol intézzük az ellátással kapcsolatos dolgokat. A neve: The Wallich Centre. Az egykori Presbiteriánus Templomot alakítottak át adminisztrációs és képzési központtá. Erre a meglepetésre nem számítottunk, és egyből kértem a hölgyet, hogy engedjen be, vagy legalább információs anyagot adjon, hiszen én is foglalkoztam ezzel A Város Mindenkiében. A hölgy nagyon kedvesen beinvitált minket, körbevezetett az épületben, és adott egy paksamétát a kezembe.

Sajnos, ez elég terjedelmes, amit most nem áll módomban lefordítani. Röviden 9 város szervezeteit tartalmazza, részletezve, hogy hol milyen férőhelyes szállások vannak, mennyien dolgoznak ott, stb. A hölgy elkérte a mi weboldalunk címét is, és nagyon örült o is a találkozásnak!

Cardiff, 2013. május 16.                                                                                                Körmendy Tünde

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.