Az „On Vaulx Mieux que ça” lap szolidaritási üzenete

Ez a cikk több mint 11 éves.

targyalas_kicsi.jpgKedves magyar barátaink, A Város Mindenkié aktivistái!          

Szolidaritásunkat küldjük nektek Franciaország egyik legszegényebb városából az emberi jogokért folytatott harcotokban, mert akciótok, amellyel elfoglaltatok egy lakatlan, üres épületet, hogy a hajléktalanok lakáshoz jussanak, legitim volt, és az is marad.

Nagyon közel érezzük magunkat harcotokhoz, amely a miénk is: „egy emberélet a világ minden aranyánál többet ér”. Az oktatáshoz, a munkához, a lakhatáshoz, az egészséghez, a kultúrához való jog bolygónk valamennyi lakójának egyetemes joga.

Akárcsak ti, mi is követeljük, hogy legalább az ENSZ emberi jogok nyilatkozatában leírt jogokat tartsák tiszteletben, különösen a 25. cikkelyt, amely kimondja (http://www.menszt.hu/layout/set/print/content/view/full/201):

 „(1) Minden személynek joga van saját maga és családja egészségének és jólétének biztosítására alkalmas életszínvonalhoz, nevezetesen élelemhez, ruházathoz, lakáshoz, orvosi gondozáshoz, valamint a szükséges szociális szolgáltatásokhoz, joga van a munkanélküliség, betegség, rokkantság, özvegység, öregség esetére szóló, valamint mindazon más esetekre szóló biztosításhoz, amikor létfenntartási eszközeit akaratától független körülmények miatt elveszíti.

 (2) Az anyaság és a gyermekkor különleges segítséghez és támogatáshoz adnak jogot. Minden gyermek, akár házasságból, akár házasságon kívül született, ugyanabban a szociális védelemben részesül.”

 Kedves magyar barátaink! Szolidárisak vagyunk veletek, és büszkék a harcotokra, amely a miénk is.

Köszönjük nektek!

 Forró testvéri üdvözlettel

Az « On Vaulx Mieux que ça » („Jobbat érdemlünk”) című internetes lap nevében:

Jean Sintes

Kelt Vaulx-en-Velin-ben, 2013. április 8-án

Armand Creus, a Rhones-Alpes Régió Tanácsának tagja azonnal csatlakozott az üzenethez.

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.