Tájékoztatást kérünk a BRFK-tól a hajléktalan emberek igazoltatásáról

Ez a cikk több mint 11 éves.

foto.jpgTisztelt dr. Kuczik János Zoltán r. ezredes!

A Város Mindenkié csoport olyan hajléktalan, hajléktalanságot megtapasztalt aktivistákból és szövetségeseikből áll, akik tenni akarnak egy egyenlőségen alapuló és igazságos társadalomért. Célunk, hogy kiálljunk a hajléktalan emberek méltóságáért és küzdjünk a lakhatáshoz való jogért. A szervezet minden tevékenységében – a döntéshozástól az akciók szervezéséig – a hajléktalan emberek vezető szerepet játszanak.

A napokban több hajléktalan ember jelezte felénk, hogy Budapest néhány pontján sűrűbben – néha a zaklatás határát súrolva –, folyamatos igazoltatásnak vannak kitéve. Több esetben ugyanazok a rendőrök rövid időn belül többször igazoltatják és kérdőre fogják a hajléktalan embereket. Ez számunkra azt sugallja, hogy ez azzal a céllal történik, hogy az érintett emberek menjenek el mielőbb ezekről a területekről.

Azzal a kéréssel fordulunk Önhöz, hogy legyen szíves tájékoztatni, hogy mi az intenzívebb igazoltatások oka és kimondottan azért zajlanak-e, hogy hajléktalan embereket a nevezett területekről mielőbbi eltávolítsák (pl. közbiztonsági, közegészségügyi, turisztikai, közszemléleti okok miatt).

Érintett területek:

–          Budapest belvárosa (többnyire a sétáló utcák és azok környéke)

–          Budapest belvárosában lévő parkok és azok környéke

–          Budai vár és környéke

–          Margitsziget

–          Városliget és környéke

A legegyszerűbb kommunikációs megoldás érdekében kérjük, hogy tájékoztatását az [email protected] email címre küldje.

Tájékoztatását előre is köszönjük.

Tisztelettel:

A Város Mindenkié csoport

 Budapest, 2013. március 11.

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.