Beszédmondó képzés a Krétakörrel – beszámoló

Ez a cikk több mint 11 éves.

kretakor.jpgNagyon vártuk már a beszédmondó képzést, végre volt időpont is, így 2013. február 16-án reggel 9 órára odamentünk a Krétakör bázisára, ahol Gulyás Marciék nagy szeretettel vártak minket, AVM-eseket.

Három Krétakörös lány engedett be minket, és rögtön neki is álltak teát, kávét és reggelit készíteni nekünk, amit meg is köszöntünk nekik sok szeretettel. Majd megérkezett Marci is, és elkezdődött a képzés.

Egy 10-15 perces tornagyakorlattal kezdtünk, aminek az a lényege, hogy körbeálltunk és 3 szót ismételve mindenkinek a magasba kellett emelni a kezét. Utána a vezényszóra a mellettünk tartózkodó felé kellett a kezünket lendíteni (szigorúan ügyelve arra, hogy megütni véletlenül sem szabad senkit). A harmadik vezényszóra a kezdő ember egy a körben tartózkodó bármelyik emberre mutathat, és akkor ő mondja a vezényszavakat, és mindenkinek aszerint kell a mozdulatokat elvégezni. Nagyon jó és kreatív játék, majd az elvonuláson bemutatjuk a többieknek is. Ezután leültünk és mindenki mesélt az AVM-es feladatairól, természetesen a bemutatkozás utáni körben. Ezek után 15 perc szünet következett – kávézás és reggelizés közben is beszélgettünk.

A képzés második részében folytattuk az első gyakorlatot, csak sokkal gyorsabban kellett végrehajtani ezeket az egyszerű gyakorlatokat, de ezzel gyakorolni lehetett az odafigyelés és koncentráció készséget is, ami nagyon fontos dolog, főleg mikor sokat beszélünk és komoly témákról. Ezek után olyan feladatot kaptunk, hogy két AVM-es egymással szemben leült és olyan szituációs gyakorlatot kaptunk, mintha egy országgyűlési képviselővel vagy Kocsis Mátéval vagy Orbán Viktorral beszélgettünk volna napi aktuális problémákról és gondokról. Ez volt az igazi kihívás. Az öregebb AVM-esek jól, de az újak is elég jól vették ezt az akadályt is. Meg is lettünk dicsérve.

Következett az ebéd. Fenséges illatok jöttek a konyhából, ahol csodálatos ebédet főztek nekünk. Fejtett bableves volt, töltött csirke rizzsel és savanyúsággal, utána mindenki ehetett egy nagy szelet tortát, és üdítő, kávé és tea is volt még az ebéd zárásaként. Mindenki rettentően jól lakott, és meg is köszöntük nekik, hogy a szombati napjukat feláldozták értünk és időt-pénzt nem sajnálva, örömmel és sok-sok szeretettel tartották meg nekünk a beszédmondó képzést. Ebéd után még elbeszélgettünk, hogy milyen apró hibákat követtünk el a képzés és előadás során. Marci ezután azt mondta, hogy minden hónapban várják a többi AVM-est is egy ilyen képzésre.

Köszönjük szépen a lehetőséget!

2013. március 1.                                                                                                         Lakatos András

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.