Közös építkezés a Szociális Építőtáborral – önkénteseket keresünk!

Ez a cikk több mint 11 éves.

ligetvaros.jpg A Város Mindenkié csoport és a Szociális Építőtábor Egyesület, saját építésű kunyhóban élő pár kap lehetőséget a Kőbányai Önkormányzattól, hogy szociális bérlakásba költözzön. A két lakás jelenleg nem beköltözhető, azokat az érintettek önkéntesekkel együtt fogják felújítani. Ehhez a fantasztikus munkához keresünk önkénteseket, akik szívesen részt vesznek az építkezésben. Az építkezés 2013. március 16-án szombaton kezdődik Budapest X. kerületében és előreláthatólag 9-12 napig tart.

Arról, hogy kik is a beköltözök és hogyan sikerült az érintetteknek és A Város Mindenkié csoportnak kiharcolni ezt a lehetőséget, itt olvashattok. Képek a Terebesi-erdőből, ahol az érintettek jelenleg laknak.

A Szociális Építőtábor Egyesület a táboraiban hagyományosan hátrányos helyzetű, lakhatási szegénységgel küzdő családokkal dolgozik együtt, ám a mostani építkezés újdonságot jelent számukra is: eddig lakbérhátralékkal rendelkező családokkal foglalkoztak, és első alkalommal segítik hajléktalan emberek szociális bérlakáshoz jutását. Alapvető fontosságú számukra, hogy építkezéseiken a legkülönbözőbb hátterű emberek dolgoznak együtt, ami a társadalmi szolidaritást erősíti, épp ezért nagyon büszkék az önkéntesek sokszínűségére is. A program széles nyilvánosság előtt zajlik, ami emeli a résztvevő családok megbecsülését, az önkéntesek pedig egy életre szóló élményt szerezhetnek.

Maga az önkéntes munka alapvetően könnyű fizikai munkát jelent, ami semmilyen előképzettséget nem igényel. A jelentkező önkéntesek minden szükséges információt, eszközt és felkészítést megkapnak a tábor előtt és közben is a biztonságos és valóban hasznos munkavégzéshez. Az önkéntesek csak szakmunkát nem igénylő, szaktudás nélkül is biztonságosan végezhető munkálatokat végeznek majd tapasztalt művezető irányításával és segítségével. Kérjük, hogy minden önkéntes legalább két napot töltsön el a munkaterületen.

A jelentkezéseket ide várjuk: [email protected]

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.