Újabb közérdekű adatkérés a szégyenkordonok ügyében

Ez a cikk több mint 11 éves.

nemkordon.jpgVálaszt kaptunk a Budapesti Fővárosi Közterület-Felügyelettől a szégyenkordonokról szóló közérdekű adatigénylésünkre. A válasz meglehetősen homályos és egyben minden lényeges kérdést kreatívan megkerül. A BFKF válasza innen letölthető. Mivel nem éreztük úgy, hogy a válaszokkal megfelelő tájékoztatást kaptunk volna, a következő kérdéseket fogalmaztuk meg Pető György felé a korábbi adatigénylés kiegészítéseként. A Közterület-felügyeletnek 15 napja van, hogy válaszoljon.

 

1. Mi a folyamatos rekultiváció pontos menetrendje az egyes aluljárókra lebontva? Kérjük, itt pontos határidőket is jelöljön meg az egyes feladatok elvégzésére vonatkozóan. Kérjük, jelezze azt is, hogy eddig ebből a menetrendből mely feladatokat végezték el? Kérjük, az ide kapcsolódó hivatalos szerződéseket/megállapodásokat is mellékelje válaszában.

2. Mikor tervezik befejezni a rekultivációt az említett aluljárókban és mikor tervezik eltávolítani a munkavédelmi jelzéseket?

3. Kérjük, juttassa el hozzánk a január 19 óta már elvégzett és elvégzendő feladatokra vonatkozó dokumentáció, ideértve a munkavédelmi terület kialakításra vonatkozó határozatokat és az egyes munkafázisokra vonatkozó munkanaplókat is.

4. Tájékoztasson minket, hogy az érintett aluljárókat január 19 előtt milyen módszerrel takarították és ez milyen munkavédelmi lépésekkel járt. Ha korábban is a levelében említett vizes/fertőtlenítő eljárással takarítottak, akkor kérjük jelezze, hogy milyen módon biztosították a munkavédelmet.

5. A rekultiváció/takarítás miért csak az érintett aluljárók széleit érinti? Az aluljáró talajának többi részén hogyan történik a takarítás? Ha ezeket a részeket is le kívánják zárni a közforgalom elől, kérjük, hogy nyújtson ennek menetrendjéről pontos tájékoztatást az egyes aluljárókra lebontva.

6. A rekultivációnak és az Ön által említett takarítási módszereknek milyen egészségügyi következményei vannak az aluljárókban dolgozó emberekre és a járókelőkre nézve?

7. Mi pontosan a vizes-fertőtlenítő takarítás menetrendje: mennyi időt vesz igénybe, milyen technológiát alkalmaznak, hány munkás dolgozik rajta?

8. Mennyi az eddig elvégzett feladatok összköltsége a munkaidőt és anyagköltségeket is beleértve, aluljáróra lebontva?

9. Mi a rekultiváció tervezett összköltsége a munkaidőt és anyagköltségeket is beleértve (órára lebontott elszámolásban)?

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.