Közérdekű adatigénylés a szégyenkordonokról

Ez a cikk több mint 11 éves.

kordon.jpgA mai napon három felelős szervnek küldtünk közérdekű adatigénylést a fővárosi aluljárókba pát hete kikerült kordonokkal kapcsolatban. A Fővárosi Közterület-felügyeletnek, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nek és a Fővárosi Önkormányzatnak 15 nap áll rendelkezésre a válaszadásra. Alább az adatkérés pontos szövege:

A kellő tájékozottság érdekében szükségem van a következő közérdekű adatokra azzal kapcsolatban, hogy 2013. január 19. óta több fővárosi aluljáróban kordonokkal határolták el a falak melletti sávot, a kiírás alapján számos esetben azért, mert a fal menti sáv munkaterület. Kérem, hogy tájékoztasson engem a következő információkról:

 

  • milyen munka folyik a fal melletti sávokban és kinek a megbízásából?
  • összesen mennyibe kerülnek ezek a munkálatok, illetve mennyibe kerül a munkaterület őriztetése?
  • milyen jogszabály alapján határolták el kordonokkal a falak menti sávot?

 

Kérem, hogy ezen kívül küldje meg számomra az aluljárókban folyó munkálatokról szóló hivatalos szerződés(eke)t, dokumentumo(ka)t, illetve határozato(ka)t is.

 

Adatigénylésem az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. évi törvény 26. § és 28. §-ain alapul, kérem, hogy ennek megfelelően jelen közérdekű adatokra vonatkozó megkeresésemnek 15 napon belül tegyen eleget. Nemteljesítés esetén bírósághoz fogok fordulni, jogi képviseletért pedig a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű szervezethez fogok fordulni.

 

A legegyszerűbb technikai megoldás érdekében kérem, hogy a közölt adatokat .doc vagy .pdf kiterjesztésű file-okban elektronikus válaszleveléhez mellékelje, így az adatok környezetbarát módon és könnyen kezelhetően ismerhetőek meg. A dokumentumok másolásával kapcsolatban felmerülő indokolt költségek megtérítését természetesen vállalom, a költségek mértékére vonatkozóan azonban előzetes tájékoztatást kérek.

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.