Egy szubjektív megérzés margójára…

Ez a cikk több mint 11 éves.

AVM határ út 027_kicsi.jpgSándor Ferenc vagyok, ez volt a hetedik karácsonyom hajléktalanszállón. A Város Mindenkié csoport érintett tagjaként sokat foglalkozunk a hajléktalan embereket érintő számokkal, melyek remélhetőleg alapos kutatás eredményeként kerülnek nyilvánosságra.

Ezek ellenében szeretném elmondani saját, hajléktalan társaim, valamint szociális munkások véleményét, mely szerint az idei télen lényegesen több ember él fedél nélkül Budapesten, szerintem akár kétszer annyi is, mint tavaly.

Ezt érezheti minden ember, aki a szociális ellátórendszer szolgáltatásait, nappali melegedőket vagy nem fizetős (fapados) szállókat kénytelen igénybe venni. Mindennapos tapasztalat, hogy a szállók mér este hétkor megtelnek, kivétel talán csak az Előd utcai BMSzKI szálló, melyet magunk között csak gladiátorképzőnek hívunk. Az ételosztó helyeken óriási a tömeg. Éjszakánként rengeteg ember sétál az utcákon szatyorral a kézben, hátizsákkal. Szinte minden kiadó üzlet bejáratában alszik valaki még a Nagykörúton is. 

2012. január 13.                                                                                                                Sándor Ferenc

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.