Tűz pusztított Nagyhalászban – mi van egy hír mögött?

Ez a cikk több mint 11 éves.

Tűz pusztított Nagyhalászban

Forrás: MTI | 2012. december 03. hétfő 22:53
Kiégett egy lakóház a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagyhalászban.

A helyi katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a száz négyzetméteres ingatlan teljes terjedelmében égett. A nyíregyházi és ibrányi tűzoltók eloltották a lángokat, a ház azonban lakhatatlanná vált.

A tűzben senki nem sérült meg. Az ingatlan tulajdonosának elhelyezéséről a katasztrófavédelem és az önkormányzat gondoskodik.

Érdektelen, pár mondatos hír.

Csakhogy ezzel kapcsolatban felhívta az AVM egyik tagját egy fogyatékkal élő publicista. Információi szerint a ház tulajdonosa egy idős mozgássérült férfi volt. Kézsérülést szenvedett, tudatának nem volt teljes birtokában. (Füstmérgezés?) Az információ szerint a férfit a mentők Nyíregyházára a Bokréta utcai éjjeli menedékhelyre szállították, ahonnan kedd reggel kitessékelték. Azóta nem ismert a férfi tartózkodási helye.

– Hogyan lehet, hogy ilyen esetben a mentő nem kórházba, hanem egy fapadra viszi az embert?

– Hogyan lehet, hogy a katasztrófavédelem és az önkormányzat elégséges elhelyezésnek gondolja a fapadot és a továbbiakban sorsára hagyja az áldozatot?

– Hogyan lehet, hogy az MTI (mint hírforrás) valótlan hírt ad ki? (Jó, erre tudjuk a választ.)

Egyedi eset. De az ilyen esetekből látszik, hogy milyen a hatalom és kiszolgálóinak hozzáállása az emberekhez.

2012. december 4.                                                                                                                        Takács Attila

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.