Illem show, turistákra komponálva…

Ez a cikk több mint 11 éves.

egyenlő.jpgA közhasznú munkák 90%-a úgy van kitalálva, hogy nem lehet az egész nyolcórás műszak alatt nagy WC-re menni. Illetve, oldd meg magad, magadnak! A munka köztereken, utcákon, parkokban, játszótereken folyik. A szünetet is itt kapja meg a közhasznú munkás. Itt kell étkeznie, és ha nem bírja már, dolgát végeznie.

Turista szemmel is érdekes jelenség ez. Újfajta folklór van Budapesten kialakulóban. Zöld vagy sárga vagy a fene tudja milyen színű, de egyöntetű ruhákba öltözött hölgyek és urak, kerti szerszámokkal felvértezve, ismeretlen dallamokra, kibogozhatatlan ütemekre, táncot lejtenek, majd szerszámaikat hátrahagyva elvonulnak külön-külön egy egy bokor rejtekébe. Mit s mit nem csinálnak ott (?), nem tudni. Aztán előjönnek. Felveszik szerszámaikat és rituális munkába kezdenek. Majd egy idő után kezdődik újra a tánc és minden egyéb. A turisták megfigyelték, hogy a furcsa tánc után olyan hölgyek, akik nem találtak bokrot időben maguknak, rituális szexuális felkínálkozást végeznek. Ez abból áll, hogy akár a legnagyobb hidegben is, altájukat kicsomagolják teljesen pőrére, miközben guggolnak. Hogy hogy nem fáznak fel, nem tudni… Vagy ennyire erős ez az új népi hagyomány?

A magyarok mindig meglepik az európaiakat valami különc hóbortjukkal!

2012. október 23.                                                                                                                                             P. Pisti

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.