Második fórum a kilakoltatásokról – beszámoló

Ez a cikk több mint 11 éves.

második.JPG2012. október 13-án A Város Mindenkié hajléktalan érdekvédelmi csoport Lakhatási munkacsoportja második alkalommal rendezte meg a Szociális Bérlők Fórumát a kilakoltatások ellen az RR11 InfoCaféban. Ezúttal 10 fő érdeklődőt regisztráltunk, akik között nemcsak érintettek voltak.

A résztvevők többsége már hajléktalanná vált ember volt, akik elsősorban családi problémák miatt veszítették el hajlékukat. Ennek ellenére aktív részesei lettek a beszélgetésnek, elmondták javaslataikat a lakhatási törvény kidolgozásához, illetve beszéltek saját hajléktalansági tapasztalataikról.

Mégis, azt szűrtük le a találkozó tartalmi oldalát illetően, hogy ezek az emberek már szinte meg is feledkeztek a valódi lakhatás intézményéről, éhesek, pénzre van szükségük és leginkább az ellátórendszeri és köztérrel kapcsolatos problémájuk miatt kerestek meg minket.

Akik viszont valóban kilakoltatási problémákkal küzdenek – bár egyéni úton néhányan kértek segítséget a csoporttól – erre a közös találkozóra sajnos, ismételten nem jöttek el.

Ez a fórum nem az ételosztásról, hanem a lakhatással kapcsolatos közös megoldáskeresésről szól. Természetesen üres gyomorral nem könnyű ötletelgetni, épp ezért, most is megkínáltuk vendégeinket – ha nem is zsíros deszkával – némi ropogtatnivalóval, ásványvízzel.

Köszönjük vendégeinknek, hogy lelkes résztvevői voltak programunknak, annak ellenére, hogy nem lettek jóllakottak!

Továbbra is felhívjuk a kilakoltatási problémákkal küzdő emberek figyelmét, hogy ide is jöjjenek el, váltsák valóra ígéreteiket és ne az utolsó pillanatban kezdjenek el kapkodni, segítségért szaladgálni!

Képek a fórumról itt.

2012. október 14.                                                                                                                              Körmendy Tünde

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.